Santiment Bitcoin’de 30.000 Dolar Yolunu Değerlendirdi: Veriler Neye İşaret Ediyor?

Mart ayının başından bu yana yükselişini sürdüren Bitcoin (BTC), Haziran 2022’nin başından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Dünyanın en büyük kripto parası şu anda birçok kullanıcının kırmak istediği psikolojik bir engel olan 30.000 dolara yakın işlem görüyor.

Analiz Platformu Santiment, Bitcoin’in Son Rallisi Hakkında Değerlendirme Yaptı

Bir piyasa araştırma platformu olan Santiment’e göre, Bitcoin’in son rallisi, sağlıklı talep ve momentumu gösteren güçlü işlem hacmiyle desteklendi. Bununla birlikte platform, piyasada bir düzeltmeye yol açabilecek tükenme ve aşırı güven belirtileri olduğu konusunda da uyarıda bulundu.

Santiment, BTC hakkındaki online konuşmaların miktarını ve payını ölçen bir gösterge olan Bitcoin’in sosyal hacminin ve sosyal hakimiyetinin bir yılın en yüksek seviyesinde olduğuna dikkat çekiyor.

Santiment’in takip ettiği bir diğer gösterge de, en az beş yıldır hareket etmeyen ve tekrar hareket etmeye başlayan coinlerin sayısını gösteren Bitcoin’in hareketsiz dolaşımı. Platform, Mart ortasından bu yana, bu ölçümde her biri 2.800 ila 3.000 BTC arasında iki artış olduğunu belirtiyor.

Bu, bazı uzun vadeli sahiplerin kripto üzerindeki düzenleyici baskı veya en büyük kripto borsalarından biri olan Binance’e karşı açılan yasal dava hakkında gergin hissettiklerini gösterebilir.

Santiment ayrıca, merkeziyetsiz bir borç verme platformu olan Aave’de wrapped Bitcoin (WBTC) borçlanmasının son zamanlarda arttığını gözlemliyor.

WBTC, Bitcoin’in Ethereum üzerinde çalışan ve kullanıcıların merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarına erişmesine olanak tanıyan tokenize edilmiş bir versiyonudur.

Santiment, WBTC ödünç alanların çoğunun muhtemelen Bitcoin’i shortladığını ve fiyatının düşeceğine inandığını söylüyor. Ancak platform, WBTC borçlanmalarındaki en yüksek artışların Bitcoin için yerel diplere denk gelmesi nedeniyle bu stratejinin geçmişte geri teptiğini belirtiyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!