SEC Komisyoneri: Bitcoin Artık Bir ETF İçin Yeterince Olgunlaştı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) daha önce de bahsettiğimiz gibi, Bitcoin ve kripto paraların fiyat manipülasyonlarına açık olduğu gerekçesi ile, milyarder kardeşler Winklevoss ikizlerinin yaptığı Bitcoin ETF (borsa yatırım fonu) başvurusunu reddetti.

Yapılan habere göre, SEC’in kararı reddetmesinden sonra, SEC komisyoneri Hester Peirce karardan duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Bitcoin’in bir varlık olması yolunda, bütün düzenlemeleri ve olgunlaşmaları tamamladığını ifade etti.

Peirce, yaptığı açıklamada SEC’in verdiği karara atıfta bulunarak “Görünüyor ki Bitcoin yeterince olgun, saygın ve piyasalarımıza layık olacak kadar düzenlenmiş değil.” şeklinde konuştu.

Verilen kararın Bitcoin’in kurumsallaşması yolunu da tıkadığını ifade eden Peirce şu açıklamada bulundu:

Komisyonun yaklaşımı Bitcoin piyasalarının kurumsallaşmasını engelleyerek bu bağlamda yatırımcıya korku vermesinden endişe duyuyorum. Bu süreçte daha fazla kurumsal yatırımcı piyasaya girerse, komisyonun red kararının olumsuz etkileri kalmayacaktır.”

Bir çok analiste göre Bitcoin’deki olumlu hava ETF başvurusunun kabul edileceğinin öngörülmesinden kaynaklanıyordu. Başvurunun reddedilmesinden sonra Bitcoin fiyatı düşüş yaşasa da, ani bir toparlanma ile tekrar eski seviyelerine tırmandı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!