SEC’ten İlk İtiraf Geldi! Ripple’ın (XRP) Suçu Neydi?

Ripple ve SEC arasında devam eden davada yeni gelişmeler var. Yaklaşık 9 aydır süren davada pek çok iddia ve savunma ortaya konuldu. Ancak davanın ana konusunu “XRP bir menkul kıymet midir, değil midir?” sorusu oluşturuyor.

Ripple bu konuda yaptığı savunmalarda, SEC’in hukuki öngörülebilirlik ilkesini yok sayarak, herhangi açık bir yasal düzenleme ve uyarı yapmadan kendilerini suçladığını iddia ediyordu.

SEC’in, Ripple’ın iddialarına yönelik son savunmalarında bir itiraf ve kabul geldi. Ripple’ın “XRP’nin menkul kıymet olduğunu 3.taraflara hiçbir zaman bildirmediniz”  savunmasına yanıt veren SEC, şunları söyledi:

“Bu dava konusuyla ilgisizdir. Bu söylediğiniz doğru olsa bile SEC bunu açıklayabilir. Bu dava açılmadan önce bazı üçüncü taraflar XRP’nin yasal statüsünü bize sordu, ancak SEC bunun bir menkul kıymet olup olmadığını belirtmedi.”

SEC’in itiraf mahiyetindeki bu açıklaması, dava açıldıktan sonraki ilk kabul olarak değerlendiriliyor.

SEC, kendisinden bilgi talep edenlere XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu söylemeyerek, kendisi ve açtığı dava ile çelişmiş oluyor. SEC’in güvenilirliğini sarsacak bu çelişki, mahkemenin seyrine nasıl etki edecek takip ediyor olacağız.

Avukat Jeremy Hogan, SEC’in yanıtını değerlendirerek, “SEC bunu resmen kabul etti.” notunu düştü.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)