Sıcak Gelişme: ABD Başkanı Joe Biden’dan Bankacılık Kriziyle İlgili Açıklamalar Geldi!

ABD Başkanı Joe Biden, ABD ve Avrupa’da etkisini gösteren bankacılık krizi hakkında konuştu.

Biden: Bankacılık Krizi Henüz Sona Ermedi

Biden, bankacılık krizinin henüz sona ermediği konusunda uyarıda bulunarak dikkatli olunması ve ihtiyatlı davranılması çağrısında bulundu.

Biden bankacılık krizinde mümkün olan ne varsa yapıldığını söyledi.

Biden, 2008 mali krizinden sonra uygulamaya konulan ve bankaları dolandırıcılık, kötü yönetim ve aşırı risk almaya karşı daha savunmasız hale getirdiğini söylediği bazı düzenlemeleri geri çektikleri için önceki yönetimi suçlamıştı:

Ne yazık ki son yönetim bu gerekliliklerden bazılarını geri aldı. Kongre’den ve bankacılık düzenleyicilerinden, yöneticiler için daha yüksek para cezaları, yöneticilerin tazminatlarının geri alınması ve başarısız bankaların yetkililerinin bankacılık sektöründe tekrar çalışmasının yasaklanması da dahil olmak üzere bu kuralları geri getirmelerini ve geliştirmelerini isteyeceğim.

Bankacılık krizi bu ayın başlarında Kaliforniyalı düzenleyicilerin, teknoloji girişimlerine ve risk sermayedarlarına hizmet veren orta ölçekli bir kredi kuruluşu olan SVB’yi, mali tablolarında sahtecilik yaptığının ve riskli kredi uygulamalarında bulunduğunun tespit edilmesinin ardından kapatmasıyla patlak vermişti.

Birkaç gün sonra, yüksek gelirli bireylere ve işletmelere hizmet veren bir başka orta ölçekli kredi kuruluşu olan Signature Bank da SVB’nin kredilerine büyük ölçüde maruz kaldığının ve gerçek mali durumunu açıklamadığının ortaya çıkmasının ardından çökmüştü.

SVB ve Signature Bank’ın iflasları küresel bankacılık sisteminde şok etkisi yaratarak finans hisselerinin milyarlarca dolar değer kaybetmesine ve daha geniş çaplı bir kriz korkusuna yol açmıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Herşeye el atıp ellerinde tutmak kendilerine göre yönetmek için her şeyi yapmaya kendilerinde güç kaynağı olarak adalet i ve yargıyı istedikleri şekilde yönlendirme olgusu ile krallığı geçti kraldan çok kralcilar