Sıcak Gelişme: Bitcoin’i (BTC) Kana Bulayan Janet Yellen’dan İyi Haber Var!

Piyasaları iki gündür kasıp kavuran ve “dump” fitilini ateşleyen Janet Yellen’dan haber var. Yellen, Senato’ya kripto paralara yönelik sözlü açıklamasının yanında bir de  yazılı beyanda bulundu. Sözlü açıklamaları piyasayı tedirgin etse de yazılı beyanında ifadelerini yumuşattı.

Biden tarafından Hazine Bakanı adayı olarak gösterilen ve senatoda adaylığı ile ilgili konuşma yapan Janet Yellen kripto paralara yönelik önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalardan sonra Bitcoin’de sert bir düşüş yaşandı ve Bitcoin 30.800$ seviyelerine kadar geriledi.

Bloomberg’in haberine göre, Senato’nun yazılı sorularını yanıtlayan Yellen, kripto paralara ilişkin yaptığı sözlü açıklamaları yumuşattı.

“Kripto paraların finansal sistemin verimliliğini artırma konusunda sahip oldukları potansiyeli dikkate almamızın önemli olduğunu düşünüyorum.

Kripto paraların kötü niyetli ve yasadışı faaliyetlerini sınırlarken, meşru faaliyetler için kullanımlarını nasıl teşvik edeceğimizi yakından incelemeliyiz.

Federal Rezerv Kurulu ve SEC ile birlikte kripto paralar ve diğer fintech yenilikleri için etkili bir düzenleyici çerçevenin nasıl uygulanacağı konusunda yakın bir şekilde çalışmayı planlıyorum.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (14)

  • Tabi işinize gelmiyor vergi yok komisyon yok oyok bu yok ..karalara bahane ...herkesin ne aldığı neyaptigi belli ...yaşlı bunak menapoza girince sapitiyirsununuz iyice

  • niye anlamıyorsunuz bütün para borsaları kuantum bilgisayarına bağlı istetikleri zaman indiriyorlar kaç kişi para yatırmış kaç kişi alımda bekliyor kaç kişi satış ta bekliyor hepsini biliyor sistem alım satımları ona göre yapıyor bu bir balon önünte sonunda patlıyacak evet bir sanal para var ama buradaki porsalarda olan sanal para değil

  • Kripto paraların doğasında bu var 2009 dan beri belli dönemlerde sert yükselmiş sert düşüşler yaşamış bu hep olacak başka nasıl yanına yeni insanlar alacak sert yükselişin ardında sert düşüşün olacağı 3-5 gün öncesinden söyleniyordu. Yine önümüzdeki dönemde sert yükselişler olacak sonra balon patlayacak atı alan Üsküdar’ı geçmiş olacak.Bunun sonu bu yani.

  • Keriz silkelemesi yapıyorlar düşecek ki alım fırsatı versin hep yukarı en güvenli liman altında bile olmuyor ama btc de ki riski herkes biliyor sert düşer sert çıkar riski sevmeyen girmesin yazık olur

    • Hocam bitme diye bir şey yok. Elindekini paniğe kapılıp satma. Hızlı düştüğü gibi hızlı da çıkacak. Psikolojik savaş bu.

  • Kripto paraların bağımsız olduğunu biliyorum. Bu tip insanların konuşmalarından etkilenmemesi gerekir..

    • Kripto paralar etkilenmiyor ki bu tarz açıklamalardan insanlar etkileniyor ve panik satışı geliyor öyle oluncada otomatik olarak kripto paralar düşüşe geçiyor. Evet kripto paralar teknik olarak bağımsız ama her şey insanların elinde

    • Hemen soyleyeyim. Böyle onemli isimler kripto parayı kotulerse değerinin düşmesi olur bu. Yani guvensiz bir coini kim alir ? Millette cogunluga uyup satiyor. Bu düşüşler bu yuzden.
      #YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR#