Solana (SOL) NFT’leri OpenSea Üzerinde Listelenmeye Başlandı!

Dünyanın en büyük NFT pazarı OpenSea, Solana (SOL) ağının platforma entegrasyonunun tamamlandığını duyurdu.

Gün içerisinde bazı Twitter kullanıcıları Solana tabanlı NFT koleksiyonlarının yavaş yavaş OpenSea üzerinde yayınlandığını fark etti.

OpenSea’nin Solana Duyurusu 29 Mart Tarihinde Yapılmıştı

Merakla beklenen entegrasyon gelişmesi aslına bakılırsa NFT topluluğu için sürpriz olmadı. 29 Mart tarihinde OpenSea, yaptığı açıklamasında Nisan ayında SOL NFT’lerinin mint edilmesi işlemlerine başlanacağını duyurmuştu.

Daha önce açıklanmayan gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmasıyla tanınan teknoloji blogu yazarı Jane Manchun Wong, Ocak ayında yaptığı duyurusunda OpenSea ekibinin SOL entegrasyonu üzerinde çalıştığını söylemiş ve böylelikle NFT liderinin bir başka Blockchain zincirini desteklenen ağlar içerisine ekleyeceğinin sinyalini vermişti.

Son gelişme ile birlikte OpenSea artık Ethereum, SOL, Polygon ve Klatyn olmak üzere dört farklı Blockchain ağını destekliyor.

OpenSea üzerinde desteklenen Blockchain ağları.

OpenSea platformunun, mevcut durumda Solana NFT’leri için pazar payının büyük çoğunluğuna sahip olan Magic Eden’i tahtından indirmesi bekleniyor. Magic Eden şu anda SOL NFT satışlarının %93’üne aracılık ediyor. Magic Eden platformunun komisyon ücretlerinin OpenSea’ye göre düşük olması rekabet etme açısından bir koz olsa da NFT sektörünün bir numaralı ismine karşı direnip direnemeyeceği bilinmiyor.

Ocak ayında SOL, Coatue ve Paradigm tarafından 13.3 milyar dolar değerleme almıştı.

Bununla birlikte SOL tabanlı NFT’ler yılın başında 1 milyar dolarlık toplam işlem hacmini geçmelerinin ardından geçtiğimiz ay da 1.5 milyar dolarlık barajı aşmayı başarmışlardı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!