Son Dakika! Bitcoin (BTC) ve Kripto Varlık Ödemelerini Yasaklayan Yönetmelik Yayınlandı!

Resmi gazetenin bugünkü sayısında “Ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına dair yönetmelik yayınladı.”

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yayınlanan yönetmelik tüm kripto para ödemelerini yasaklayan hükümler getirdi. Bu yönetmelikle Merkez Bankası geleneksel piyasa araçları dışında kalan kripto paraların ödeme aracı kullanımının önünü kesti.

Yönetmeliğe dayanak olarak Merkez Bankası’nın temel görevleri arasında sayılan “Türk Lirasının hacim ve tedavülünü düzenlemek, ödeme ve menkul kıymet transferi ve mutabakat sistemleri kurmak, kurulmuş ve kurulacak sistemlerin kesintisiz işlemesini ve gözetimini sağlamak ve gereken düzenlemeleri yapmak, ödemeler için elektronik ortam da dâhil olmak üzere kullanılacak yöntemleri ve araçları belirlemek” maddesi gösterildi.

Türk yatırımcılar kripto paralara ilişkin vergi düzenlemesi beklerken gelen bu yasak kafaları karıştırdı.

Yatırımcıları ilgilen özel hususlara ilişkin kısa süre içerisinde bir haber paylaşımı yapılacaktır. Takipte kalın.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (68)

  • Adam hollandada 100 euro aliyo 3 euro bi kasa bira pizza yiyo her akşam 2.80 euro sigara iciyo 6 euro toplasan günlük 20 euro masrafı oluyo siz gelmişsiniz türkiye diyonuz turkiyede ekmek 2 tl en basiti tavuk doner 16 tl tam gelin günlük herkez masrafını yazsın öyle tartışalım turkiyeyi çoğuna mama alamayıp evdeki koltuğu satıp ihtar edenleri gördük sen kül hakkı yiyen bi çomar ola bilirsin garibanın halinden anlamayan tabi seversin turkiyeyi

  • Kam emici bir ülke olduğumuzun farkına varın artık, köleliğe o kadar alışmışsınız ki artık hissetmiyorsunuz. Bu ülkedeki vatandaş nerden para kazansa direkt çökmeye çalışıyorlar, cebinizdekinin 3 te 2 si vergilere gidiyor, bu ülkenin vatandaşı gibi sömürülen bir ülke insanı var bi dönün bakın ya. Noldu borsalara yatırımcı mı azaldı, kapalı kapılar ardındaki planlarınız para kazandırmıyor mu, uyanın artık bi halinize bakın, herşey var herşey var diyorlarda siz varmısınız, sizi insandan sayıyorlarmı, yaptığınız o zor işleri diğer ülkelerde yapan insanlar en azından hakkını alıyor, siz ne alıyorsunuz, 3 te ikisini aldıklarına göre bize 3 ün 1 kalıyor.

  • Korkuyorum bigün uyurken devletimiz donumuzu alıcak. Birdaha başa gelemiceklerini onlarda biliyor ne yaparlarsa kar kar dır diyolar. Yatıcak yerleri yok. Allah korkusu milletin kazanmaya çalıştığı 3 5 kuruşa göz dikmezlerdi. Çok yazık

  • Sizden ala putcu mu olur. Budizm dinine inananlarla hiçbir ayırdınız yok. Çindeki putlardan fazla putlarınız var vay be.

  • ABD yi örnek veren z kuşağı kardeşim lafım sana daha dün gece sahurda ABD de yaşamak adlı blog izledim YouTube de ateş pahası sadece ambulans çağırmak 1000 dolar bunun içinde sağlık hizmeti dahil değil. 1 artı1 ev kirası 2700 dolar yaşayan türkler anlatıyor ben değil. Irkçılık zirve devlet okullarında okumak bedava değil 8000 dolar kitaplar tutuyor eğer burslu kazanırsan bedava ama ülke dışındakilere burs vermemek için her kanunu neredeyse çıkarmışlar ben değil orda yaşayanlar anlatıyor. İzleyin lütfen. Abd ye avrupa ya gitmeden kulaktan Dolma laflarla ülkeni ezme

  • vergi yoksa yasak var mantığı ile hiçbir yere varılamaz...

    milleti artık rahat bırakın insanlar nefes alsın bir zahmet.

    bırakın 30 yıl 20 yıl önceyi bahsetmeyi, insanlar biz 5 yıl önceki halimize bakıp iç çeker hale geldik.

    5 yıl önce 50bin lira olan sıfır araba, şimdi 200bin lira olmuş...

    kurbanlık koyun gibi hayatta kaldığı hergüne şükredip, yediği içtiği kullandığı her kalemden fahiş fiyatlar ile vergi ödemeyi ben artık kabul etmiyorum... ARTIK YETER! BÖYLE DEVLET ANLAYIŞI OLMAZ.

    insanı yaşat ki devlet yaşasın derken, devletimiz çok yaşasına döndü olay...

    vatandaşın 3 kuruşunu düşündüğünüz kadar kendi harcamanızı düşünseniz bu milletin sırtı yere gelmezdi.

  • Elalem uzaya çıkar bizimkiler hala tezekle ateş yakmaya çalışır ülkenin başındaki lerle Bi bok olmaz taş devrine geri döneriz ben mining ile ev geçindiriyorum hadi kesilsin çeşme bakalımda karnımı kim doyuracak