Tayland’ın En Zengin İkinci Adamı Kripto Paraları Değerlendirdi: “Hala Sağlamlar!”

Servetinin büyük bir kısmını elektrik üretiminden kazanan Tayland’ın en zengin ikinci adamı, kripto para endüstrisine yönelik artan denetimlere ve yerel ticaret hesaplarındaki düşüşe rağmen dijital varlık planlarını güçlendiriyor.

“Blockchain Ekosistemlerine Yatırımlarımızı Artıracağız”

Gulf Energy Development Pcl’nin CEO’su Sarath Ratanavadi, Taylandlı düzenleyiciler birçok token’ın değerindeki düşüş nedeniyle fintech ve ilgili platformların denetimini sıkılaştırırken, şirketinin kazanç kaynaklarını çeşitlendirmek için Blockchain ekosistemlerine yatırımlarını artıracağını söyledi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre 11.9 milyar dolarlık serveti petrol kralı ve Dallas Cowboys’un sahibi Jerry Jones’un servetiyle yarışan Sarath, şirketinin dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance Holdings Ltd. ile ortaklaşa bir dijital varlık borsası ve komisyonculuğu işletmek için lisans aradığını açıkladı.

“Genel Kripto Para Piyasası Hala Sağlam”

Sarath kısa bir süre önce verdiği bir röportajda şunları söyledi:

“Dijital varlıklar ve Blockchain teknoloji platformları şirketin en güçlü getirileri için temel faktörler olacak ve amacımız ülkenin pazar lideri olmak. Son dönemdeki sorunlar münferit vakaları içeriyor ve genel piyasa hala sağlam ve yüksek potansiyele sahip.”

Resmi verilere göre, Tayland’da Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili aktif alım satım hesaplarının sayısı Aralık ayındaki yaklaşık 700.000’lik zirveden Temmuz ayında yaklaşık 260.000’e geriledi. Tayland’ın lisanslı borsa operatörlerinde kripto para ticareti cirosu Temmuz ayında 54 milyar baht (1.5 milyar dolar) ile Ocak 2021’den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!