Terra (LUNA) Durdurulamıyor! Son Haber Fiyatı Rekora Taşıdı

Kripto para sektörü son dönemlerin en hızlı haftalarından birisini yaşıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeniden 48.000 doların üzerine çıkarken altcoinler de hareketlenmeye başladı. Terra (LUNA) ise adeta hiçbir zaman hareketini durdurmadı ve hala yükselmeye devam ediyor.

LUNA’nın BTC Alımı Rekor Getirdi

LUNA, akıllı kontrat tabanlı ağında bulunan algoritmik ve merkeziyetsiz stablecoin UST sayesinde son dönemde ciddi bir yükseliş elde etti. UST normalde LUNA teminatına sahipken kurucu Do Kwon bunu değiştirmek için devrimsel bir adım attı.

UST’nin artık Bitcoin rezervleri ile destekleneceğini ifade eden Kwon, günlerdir milyonlarca dolarlık BTC alıyor. Bugün de 135 milyon dolarlık BTC alımı yapan Kwon’un kurduğu Singapur merkezli Luna Foundation Guard (LFG), LUNA fiyatı için rekor getirdi.

LFG’nin an itibarıyla 1,32 milyar dolarlık BTC’ye sahip olduğu görülüyor. Terra’nın rezerv varlık olarak BTC tutacağı söylentisi henüz geçen hafta su yüzüne çıktı ve fiyat o tarihten beri yükseliyor. LUNA da bugün 106,37 dolara kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. LUNA fiyatı 2 yıl içerisinde yani 18 Mart 2020 tarihinden bu yana %84519 yükseliş elde etti ve 0,12 dolardan yükselişe geçti.

LUNA için bunun devamında ise psikolojik hedefin 200 dolar olduğu söylenebilir. BNB’nin geçen yıl yaşadığı ve 600 dolara kadar çıkmasını sağlayan ralli, şimdi LUNA için geldi ve bütün piyasanın gözü LUNA’nın üzerinde.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!