Tether Kurucusu TerraUSD’nin Çöküşü Hakkında Konuştu!

TerraUSD’nin (UST) Mayıs ayının başında dolara olan sabitliğini kaybetmesi ile birlikte Terra ağının tokeni LUNA da çökmüştü.

UST ve LUNA’da meydana gelen çöküş tüm kripto para piyasasına şok dalgası göndererek düşüşler yaşanmasına neden olmuştu.

Bu konuda CNBC’ye konuşan piyasadaki en büyük stabilcoin Tether’in kurucu ortağı Reeve Collins, yaşanan TerraUSD çöküşünün UST gibi algoritmik stabilcoinlerin hayatta kalma ihtimallerinin düşük olduğunu ve muhtemelen sonu olacağını söyledi.

TerraUSD’nin de Tether ve USDC gibi ABD dolarına sabitlenmesi gereken bir stabilcoin olduğuna dikkat çeken Collins, UST’nin bir algoritma tarafından yönetildiğini söyledi.

“Tether ve USDC gibi sabit paralar, dolar sabitlerini korumak için fiat para birimleri ve devlet tahvilleri gibi gerçek dünya varlıkları tarafından desteklenirken, UST bir algoritma tarafından yönetildi.

UST dolara olan sabitliğini kaybetti ve düşmeye başladı. UST ile birlikte LUNA da çöktü.

Bu bağlamda paranın kaybolması talihsizlik ancak bu sürpriz de olmadı.

Çünkü bunun sürdürülebilir olmadığını fark eden insanlar paralarını çekmeye başladı ve sonunda sistem çöktü.”

Ayrıca hatırlanacağı üzere UST dolara olan sabitliğini kaybederken Tether de kısa süreliğine sabitliğini kaybetmiş ancak sonra bu durum toparlanmıştı.

Tether kurucusu Collins’in aksine USDC stabilcoinin ihraçcısı olan şirket Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire ise, yatırımcıların algoritmik stabilcoinler üzerinde çalışmaya devam edeceğini düşündüğünü belirtti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!