TRON kurucu CEO’su Justin Sun, “Yeni Bir Şey” Dediği Stablecoin’ini Tanıttı

Geçtiğimiz günlerde TRON kurucu CEO’su Justin Sun tarafından Tron Vakfı’nın Djed isimli stabilcoinini piyasaya süreceği açıklandı.

Sun tarafından ilk kez ocak ayında sinyalleri verilen stablecoin “USDJ” kısaltmasıyla anılıyor ve teminat varlıklarının desteklediği USD‘ye sabitlenmiş durumda. Merkezi olmayan akıllı sözleşmeler yoluyla üretilen USDJ’nin TRON ağı üzerinde yaygın şekilde kullanılacağına inandıklarını belirten TRON yönetimi, USDJ’nin TRON DeFi ekosisteminin önemli bir parçası olacağı yönündeki inançlarının tam olduğu ifade edildi.

Bilindiği gibi “istikrarlı coin” anlamına gelen stablecoinler, değerini dolar veya euro gibi para birimlerine endekslemiş kripto paralar olarak tanımlanıyorlar. En çok tanınan stablecoinler ise Tether (USDT), USDC, PAX, DAI ve TUSD. Yine Facebook’un askıda kalan “Libra”sı ile Telegram’ın şu sıralar rafa kaldırılan “Gram” projelerini de aslında bir çeşit stabilcoin olarak değerlendirmek mümkün.

Stablecoin taleplerindeki söz konusu artışın harekete geçirildiği TRON cephesinde ise söz konusu gelişme
Justin Sun tarafından Twitter’da “Yeni bir şey” şeklinde ilan edildi. USDJ’nin değeri 1 dolara sabitlendi ve bu yeni stablecoin TRON ağı üzerinde dolaşıma sokuldu.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!