Tron (TRX) Kurucusu Justin Sun’dan Hamas İddialarına Yanıt!

Bilindiği üzere Reuters bugün haberinde İsrail’in Hamas ve çeşitli terör örgütlerinin Bitcoin ağı yerine Tron (TRX) ağını tercih ettiğini söylemişti.

Buna göre İsrail’in 2023 yılında 87 Tron cüzdanın terörle bağlantısının tespit edildiği belirterek 56 cüzdanın Hamas bağlantılı olduğuna, bu 56 cüzdanın 46’sının ise Dubai Co. For Exchange adlı Gazze merkezli bir para borsası şirketiyle bağlantılı olduğuna dikkat çekildi.

Reuters’in bu iddialarına Tron kurucusu Justin Sun‘dan yanıt gecikmedi.

Sun, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda TRX ağının merkeziyetsiz olduğuna dikkat çekerek, bu tür kullanımlara ilişkin müdahelelerinin sınırlı olduğunu belirtti.

“TRON, dünya çapında faaliyet gösteren düğümlere sahip, Bitcoin ve Ethereum’a benzer merkezi olmayan bir protokoldür.

Çeşitli analiz projeleri ve ortakları entegre ederek terörün finansmanıyla mücadele etmeye kararlı olsak da, her zaman olduğu gibi, merkezi olmayan yönetimi sürdürmek, herkesin varlıklarının güvenliğini sağlamak ve anında, uygun maliyetli ve güvenilir işlemler sağlamak en büyük önceliğimiz olmaya devam ediyor.

Sektörümüzde kripto para biriminin yaygın olarak benimsenmesine katkıda bulunan herkese büyük takdirlerimi sunuyorum.”

Tron kurucusunun açıklamasında Hamas bağlantılı olduğu iddia edilen cüzdanalara ilişkin herhangi bir yaptırım ya da tedbir uygulandığına ilişkin açık bir bilgiye yer verilmedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!