Twitch Bitcoin’in Gücünü Kabullendi

Dünya devi Amazon’un sahipliğini yaptığı Twitch, oyun severlerin BitPay aracılığıyla yapacakları ödemelerde %10 indirim uygulayacağını duyurdu. Bu çapta küresel bir marka tarafından, kripto para temelli bir indirim sunulması bir ilk olması nedeniyle önem arz ediyor.

Bilindiği üzere Twitch’in kripto paralar konusunda ki kararsızlığı zaman zaman gündeme geliyordu. Platform ilk olarak Mart 2019 da abonelikler için Bitcoin ve Bitcoin Cash  ödeme seçeneklerini sitesinden kaldırdı. Aniden yapılan bu değişikliğin nedeni bilinmezken, üç ay sonra Twitch kripto ödeme seçeneklerini yeniden aktifleştirdi.

Twitch gibi büyük bir platformun kripto para ödeme seçeneğini, promosyon teklifi olarak sunmasının diğer işletmeler içinde örnek teşkil edeceği ve bir çok platform için kripto para severlerin promosyonlardan yararlanmasının önünün açılacağı düşünülüyor.

Oyun oynayan kuşakların kripto paralara olan ilginin artmasının ve blockchain temelli oyunların yaygınlaşmasının Twicth’in bu kararında etkili olduğu düşünülüyor. Blockchain temelli oyunlara ilişkin haberimize bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kripto para ile ödeme yapılmasına imkan tanınması durumunda 3 kata kadar yüksek sipariş ortalamaları ile karşılaşan büyük şirketler, kripto parayı önemli bir ödeme seçeneği olarak görüp sistemlerini buna göre entegre ediyorlar. Bu nedenle kripto para ödeme şeçeneklerine ilişkin daha çok promosyon haberi çıkacağı düşünülüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!