Ukrayna, Airdrop Duyurusunun Ardından 7 Milyon Doların Üzerinde Kripto Bağışı Aldı!

Bu sabah saatlerinde Ukrayna hükumetinin resmi Twitter hesabında airdrop yapılacağı bildirilmişti.

Hükumet yetkilileri, yapılan bağışların kaydının 3 Mart tarihinde TSİ ile 19.00’da alınacağını vurgulamıştı:

Ukrayna’nın ilgili açıklamasının ardından ülkeye 7 milyon doların üzerinde kripto bağışı geldi! Buna göre ülkeye 1,1 milyon dolar Ethereum, 6 milyon dolar DOT ve diğer kripto para birimlerinden bağış gerçekleşti. Bu da ülkenin toplam kripto bağışını 40 milyon doların üzerine çıkarmış oldu.

“Havadan gelen yardım” olarak anılan airdroplar, herhangi bir eylem için teşvik amaçlı ücretsiz belirteçler göndermeyi içerir.

Genellikle proje oluşturucular tarafından kullanılan airdroplar, sanal para piyasasına yeni girecek olan coinlerin ücretsiz bir şekilde dağıtılma işlemidir. Hatırlanacak olursa Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador da vatandaşlarına 30 dolar değerinde BTC’yi airdrop olarak dağıtmıştı. Ancak Ukrayna, bir ulusa yapılan kripto bağışları için airdrop düzenleyen ilk ülke oldu.

Ukrayna’nın böylesi bir uygulamaya girişmesinin nedeni henüz bilinmiyor. Öte yandan ülke, teslim olan herhangi bir Rus askerinin yaklaşık 48.000 dolar ödeme alacağını ve kripto paranın bunda rol oynayabileceğini söyledi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!