Ünlü Borsa Başkanı, Bitcoin ve Kripto Paraların Toparlanması İçin Formülü Açıkladı!

Kripto para borsası FTX US başkanı Brett Harrison, geleneksel kurumsal yatırımcıların yeni ortaya çıkan varlık sınıfına karşı daha rahat olmasını sağlayacak bir ​düzenleyici netlik olması halinde Bitcoin ve kripto para piyasasının daha hızlı toparlanabileceğine inanıyor.

“ABD Kripto Para Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasaları Güçlenmeli”

Buna ek olarak Harrison, ABD kripto vadeli işlem ve opsiyon piyasalarının daha güçlü hale gelmesi gerektiğine inanıyor.

Bu tür bir durumda, Harrison’un görüşüne göre piyasadaki volalite düşürülürken büyük şirketlerin kripto piyasasına girişleri de kolaylaşacaktır.

Son olarak FTX US başkanı, fiziksel bir Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanmasının yeni bir boğa koşusuna ivme kazandırabileceğine inanıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu tür ETF’lerin Kanada ve Avustralya’da halihazırda işlem görmesine rağmen henüz böyle bir ürüne yeşil ışık yakmadı.

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin bu yazının yazıldığı anlarda 20.000 dolar seviyesinin üzerinden işlem görüyor. Bununla birlikte ufak toparlanma sonrası Ethereum fiyatı da 1.100 doların üstüne çıktı.

Geçtiğimiz ay yaşanan büyük Terra ekosistemi çöküşü sonrasında BTC ve diğer kripto paralar da yara almış ve düşüşlerini hızlandırmıştı. TerraUSD tokeni normal şartlarda 1 dolar olması gereken fiyatını kaybederek fiyatını sıfır noktasına düşürmüştü.

Bunun üzerine FED’in sıkı para politikası ve faiz artırımı adımları da BTC’nin düşüşüne ivme kattı. FED, sürpriz bir karar ile 75 baz puan faiz artırımı gerçekleştirmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)