Ünlü İstihbaratçı Edward Snowden, Bu Kripto Paranın Geliştirilmesine Yardım Etmiş!

snowden

Edward Snowden, bir zamanlar adını kimsenin duymadığı gizli bir istihbarat çalışanı iken tam olarak bu sebeple dünyanın en ünlü isimlerinden birisi oldu.

Ünlü “muhbir” Snowden, gizliliğe verdiği önem sebebiyle ABD’nin kirli çamaşırlarını ortaya dökmüştü ve şimdi kendisinin bir şey daha yaptığı görülüyor.

Zcash Media tarafından yayınlanan bir videoya göre, Snowden, gizlilik odaklı kripto para birimi Zcash‘in (ZEC) geliştirilmesinde önemli bir rol oynadı.

Ünlü isim, Zcash’in çoklu imza özelliğine sahip özel anahtarının sahiplerinden olan 6 kişiden birisiydi. Proje 23 Ekim 2016 tarihinde geliştirildi ve Snowden de videoda şunları vurgulamakta:

Benim adım Edward Snowden. Ben, John Dobbertin adı altında Zcash orijinal seremonisine katıldım.”

Edward Snowden gibi bir ismin Zcash ekibinde yer alması ve kurucu 6 kişiden birisi olması kesinlikle büyük yankı uyandırdı.

Snowden ve diğer 5 kişi, kendilerindeki özel anahtar kısımlarını birleştirerek projeyi piyasaya sürüyor. Katılımcılar diğerlerinin kim olduğunu bilmiyor ve anonimliklerini bu şekilde koruyor.

Her bir kişinin özel anahtar kısmı daha sonrasında ise işlemlerin yapılmaması için yok ediliyor.

Snowden konu hakkında yaptığı açıklamada Zcash projesinin piyasaya sürülmesinden dolayı gerçekten mutlu olduğunu vurguladı.

Zcash’in gizlilik konusun önemli olduğunu vurgulayan Snowden, fiyat konusunda ise yorum yapmadı. ZEC, son 24 saat içerisinde %0,3 düşüş yaşamış durumda.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!