Ünlü Milyarder FTX Çöküşüne Rağmen Kriptoya İnandığını Ve Yatırım Yaptığını Söyledi!

Milyarder yatırımcı ve hedge fon yöneticisi Bill Ackman, dünyanın en büyük kripto borsalarından birinin çöküşünden sonra bile kripto para konusunda iyimser olduğunu açıkladı.

Ünlü Milyarder Kripto Paraların Geleceği Olduğuna İnanıyor

Ackman Pazar günü bir Twitter mesajında ” başlangıçta bir kripto şüphecisiydim, ancak daha ilginç kripto projelerinden bazılarını inceledikten sonra, kriptonun daha önce üretilmeyen yararlı işletmelerin ve teknolojilerin oluşumunu sağlayabileceğine inanmaya başladım” dedi.

Pershing Square Capital Management’ın kurucusu ve CEO’su olan Ackman, sektör kötü aktörleri ortadan kaldırdığı sürece kriptonun “topluma büyük fayda sağlama potansiyeline sahip olduğuna inandığını söyledi.

Teknolojiye yönelik övgüsü, kripto borsası FTX’in iflas koruması için başvurmasının ardından geldi.

Ackman, “Bence kripto kalıcıdır ve uygun gözetim ve düzenleme ile topluma büyük fayda sağlama ve küresel ekonomiyi büyütme potansiyeline sahiptir,” dedi.

“Bu nedenle kripto ekosistemindeki tüm yasal katılımcılar, kriptonun olumlu potansiyel etkisini nesiller boyu geriye götürecek düzenleyici müdahale riskini büyük ölçüde artırdıkları için dolandırıcı aktörleri ifşa etmeye ve ortadan kaldırmaya son derece teşvik edilmelidir.”

Ackman Helyum’u Vurguluyor

Ackman mesajında, kripto için olumlu bir örnek olarak Blockchain tabanlı bir ağ olan Helium‘a işaret etti.

Ackman bir tweetinde “Helium ve diğerleri tarafından cihazları küresel olarak izlemek ve küresel Wi-Fi ağlarına erişimden yararlanan diğer kullanımlar için kullanılan küresel bir Wi-Fi ağı oluşturdu” dedi.

Ackman, varlıklarının %2’sinden daha azını temsil ettiğini iddia ettiği çeşitli kripto projelerine, risk sermayesi fonlarına ve kriptoda sahtekarlığı azaltan şirketlere yatırım yapıyor.

Ackman’ın Helium tweeti attıktan sonra fiyatın yükseldiği ancak yaklaşık 1 saat sonra yüzde 12’lik bir düşüş yaşadığı görüldü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!