Varlık Yönetim Şirketi Ruffer, Tüm Bitcoinlerini Sattığını Duyurdu!

The Sunday Times’ın haberine göre varlık yönetim şirketi Ruffer tüm Bitcoinlerini elden çıkardı.

Ruffer Bitcoin’e yatırım yapan ilk kurumsal fonlar arasında yer alıyordu. Şirketin yatırım direktörü Hamish Baillie, kasım ayında Bitcoin’e yaklaşık 600 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi.

Şirket Bitcoinlerini tamamen satmasına gerekçe olarak genç insanların karantinalar sona erdiğinde kripto para ticareti için çok fazla zaman harcamayacaklarını düşündüklerini belirtti.

Şirketin parça parça sattığı Bitcoinlerden toplamda 1.1 milyar dolar kar elde ettiği belirtildi.

“Aralık ve Ocak aylarında Bitcoin fiyatı iki katına çıktığında müşterilerimiz için biraz kar elde ettik. BTC pozisyonumuzu aktif olarak yönettik ve nisan ayında elimizde kalan son BTC’leri de sattık. Bitcoin satışlarımızdan toplam karımız 1.1 milyar doların biraz üzerindeydi.”

Şirketin tüm BTC’lerini sattığı nisan ayı Bitcoin’de zirvenin görüldüğü aydı.

Ruffer’ın yatırım direktörü Hamish Baillie Bitcoinleri satmalarının onu reddetmek anlamına gelmediğini ve gelecekte Bitcoin’e yeniden yatırım yapabileceklerini ifade etti.

“Çok varlıklı bir stratejiniz varsa, farklı şekillerde davranan şeyler gerçekten size yardımcı olur. Tüm varlıklarınız aynı dinamiklerle hareket ediyorsa birden fazla varlık yönetmenin bir anlamı yoktur.”

Bitcoin’e yönelik enerji FUD’u hakkında da konuşan Baillie, Bitcoin’e yönelik bu eleştirileri yanlış bulduğunu oyun sektörünün bile daha fazla enerji tükettiğini ifade etti.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (5)

  • Arkadaş bu kadarda fazla Dolarını bozdurup altın aldığında bunu söylüyormusun artık insanlar bunu anlamalı adamlar insanların elindeki cripto parayı ucuzdan toplamak için bunları yapıyor diye düşünüyorum.

    • Aynen elinizdeki cripto paralari bozdlurmayin vitamin dusus olsun bir gun cikacaktir bunlarin amaci 2 hafta boyunca cikis yaptirmak sonar dusus eger karli olursan satmak iyidir

    • Direnme sat sat sat sat sat amaaaa kendi kararınla. Ytd vbd yani vebali bende değil yatırım tavsiyesi hiç değil..