Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Türkiye’ye Petro Çağrısı Yaptı

Venezule Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın başkanlık görevine başlama törenine katıldı. Törenin ardından Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Venezuela İş Formu’nda açıklamalarda bulundu.

Maduro yaptığı konuşmada, Türkiye ve Venezuela‘nın ikili ekenomik ilişkilerinin pekişmesi için Petro kullanılması çağrısında bulundu.

Maduro sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye ile daha iyi bir dünya hayalini gerçeğe dönüştürmek istiyoruz. Üretim ekonomisi alanında Türkiye ile ilermek istiyoruz. Altın alanında da lider ülkelerden birisi haline gelmeyi hedefliyoruz. Şuanda 5 milyar petrol varili değerinde kripto paramız mevcut. Kripto paramızın teminatı ülkemizdeki petrokimya kaynaklarından oluşmaktadır. Petro, dış ticarette ve yatırım faaliyetlerinde de kullanılabiliyor. Petro para biriminin Türkiye’ye de fayda sağlayacağını ve ekonomik ilişkilerimizi de güçlendireceğini düşünüyoruz. Ülkemizi kalkındırmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Toplantı da Türk iş adamlarının yanı sıra İstanbul valisi olan Vasip Şahin de yer aldı.

Çoğu Ülkenin Petro Kullanması İçin Çalışmalar Yapılıyor

Maduro bu konuşmaları diğer ülkelere de yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Venezuela, Hindistan’a sattığı ham petrolu, Petro ile alması şartıyla yüzde 30 indirim yapılacağı iddia edilmişti. Aynı durum Rusya ile yapılacak ithalatlarda da gündeme gelmişti. Filistin ile Venezuela 1.2 milyar dolar değerinde Petro ile ikili fon oluşturma konusunda anlaşma sağlamıştı.

Ayrıca haberimizde de belirttiğimiz gibi geçtiğimiz aylarda Venezuela Petro’yu tanıtmak için Türkiye’ye gelmişti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!