Venezuela Petro konusunda sessizliğe büründü

Venezuela, Petro hakkında ortaya atılmış olan ”sertifika olarak veriyor ve güvenilirliği sıfır” haberlerinin ardından yorum ve açıklama yapması beklenirken, bunun tam tersi oldu ve kripto para konusunda Venezuela yönetiminden açıklama yapılmaması tepki çekti. Ülkenin altın ve petrol ile desteklenen kripto para birimi olarak lanse edilen ve %100 Dash kopyası olduğu belirtilen Petro Kasım ayının başında tüm dünyadan herkes tarafından erişilebilecek kripto para olarak gösterilmiş ancak bir takım haberler ortaya atılmasından dolayı Petro’ya olan güven daha da fazla azalmıştı.

Venezuela’dan açıklama bekleniyor

Sertifika olarak verildiği iddia edilen Petro ile ilgili olarak Maduro tarafından açıklama yapılması beklenirken, Dash kopyası olmasından dolayı verilmediği de ortaya atılmış olan bir iddia. Yatırımcıların bu konuda nasıl hareket edeceği ve Petro alıp almayacak olduğunu ise zaman içerisinde süreç gösterecek. Eğer Petro sertifika olarak verilir ve kripto para birimi olarak hesaplara yüklenmez ise bunun tercih edilebilirliği son derece azaltacak olduğu, güvenilirlik konusunda ise kötü sonuçlarının olacağı tartışma konularından bir tanesi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!