Venezuela’dan Trump’a Petro Yasağı İçin Teşekkür

Venazula‘nın Blockchain Gözlemevi İdari Sekreteri Daniel Peña, geçtiğimiz günlerde gazeteye verdiği röportajda; Donald Trump’ın Petro’yu ülkesinde yasaklayarak istemeden reklamını yaptığını söyledi. Hatta öyle ki Peña bu olaydan sonra yatırımcı sayısının iki katına çıtkığını ileri sürdü.

Bilindiği gibi daha önce Donald Trump, ABD vatandaşlarının Petro ticareti yapmasını yasaklayan bir kanun emri çıkarmıştı. Hatta ülkesinde Petro alım satım yapanların cezalandırılması için bakanlıkları görevlendirdiğini söylemişti.

Açıklamanın devamında Peña:

Kripto para ve Blockchain teknolojisinin insanlık tarihinin en önemli buluşlarından biri olduğunu ifade etti ve Trump’ın ülkesinde kanun hükmünde kararname çıkarmasının, Petro’nun doğru yolda olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. “Bu denli meşgul bir devlet başkanı eğer bu konu ilgili zaman ayırıyorsa doğru yoldayızdır” şeklinde sözlerine devam etti.

Peña ayrıca, Venezuela Hükümeti’nin ABD tarafından böyle bir atak gelceğini tahmin ettiklerini ve buna karşı önemler aldıklarını ifade etti. Önemler neticesinde bu durumun zarardan çok Petro’nun duyulmasında faydalı olduğunu söyledi. Hatta öyle ki dünyanın bir çok ülkesinde adını duymayan kişilerin bile Petro’dan haberder olduğunu ve ABD’den bile yatırımcı sayısının arttığını sözlerine ekledi.

Yatırımcı Sayısı 2 Kat Arttı

Bu iddialarını sayılar ile açıklayan Peña, “Trump açıklama yapmadan önce günlük 400 civarında yatırımcı olduğunu, yasaklama yapıldıktan sonra ise bu sayının 800’lere fırladığını iddia etti.

Venezuela’nın ekonomosinin ne zaman düzeleceği hakkında sorulan sorulara ise şu şekilde yanıt verildi:

“Petro’nun etkileri 3 ila 6 ay arasında hissedilecek. Şuan için oldukça hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Dış mihraklar her ne kadar ülkemizin ekonomisinin büyümesini istemeselerde buna engel olamayacaklar”

 

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!