Vitalik Buterin, Ethereum 2.0 Güncellemesi İçin Yeni Açıklama Yaptı! İşte Bilinmeyen Detaylar

Ethereum’un (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, Perşembe günü Paris’te düzenlenen yıllık Ethereum Topluluk Konferansı’nda (EthCC) katılımcılara ETH ağının uzun vadeli geleceği hakkında konuştu.

Geliştirici odaklı konferansta Buterin, Ethereum’un Proof-of-Work’ten (PoW) Proof-of-Stake’e (PoS) tam bir geçiş yapacağı, yaklaşan “Merge” olayı hakkında konuştu.

Birleşmenin uzun ve kısa vadeli sonuçlarını tartışan Buterin, “Birleşmeden sonra, Proof of Work aşamasının yaşandığını bile bilmeyen bir ETH istemcisi oluşturabileceksiniz” dedi.

Ayrıca ağın yol haritasının, sharding yoluyla rollup’lar için ölçeklenebilirliği artıracak olan “Surge”ü içerdiğini söyledi.

“Ethereum Çok Daha Ölçeklenebilir Hale Gelecek”

Buterin, Ethereum ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bu yol haritasının sonunda Ethereum çok daha ölçeklenebilir bir sistem olacak. Sonunda, ETH saniyede 100.000 işlemi gerçekleştirebilecek.”

ETH kurucusu ayrıca, Merge’ün tamamlanmasının ardından ETH’nin genel ağ gelişiminin %55’inin tamamlanmış olacağını söyledi. Bu yüzden ETH gelişimi açısından geliştiricilerin önünde halen uzun bir yol bulunuyor.

Buterin şimdilik, ağdaki köklü değişikliklerin para politikası ve token basımı, güvenlik modeli ve işlem katılımı sürecindeki güncellemeleri içereceğini belirtti.

Buterin, Seyircilere Proof of Stake’e Geçişi Kimlerin İstemediğini Sordu

Vitalik Buterin ayrıca, ağın karmaşıklığı ve sık değişiklik yaşaması nedeniyle merkeziyetsizlik hedeflerine ulaşmanın zor olduğunu da ifade etti. Ancak, herkesin uzun süredir ağdaki bu yükseltmeleri dört gözle beklediğini de sözlerine ekledi.

Buterin ayrıca, katıldığı etkinlikte Proof of Stake’e geçişi kimlerin iptal etmek istediğini seyircilere sordu ve hiç kimse elini kaldırmadı. Buterin bunun üzerine isteseniz bile iptal etmeyeceğiz diyerek espri yaptı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!