Voyager FTX’in Teklifini Reddetti: “Şov Yapıyorlar!”

Piyasa koşullarının zorluğu karşısında iflas talebinde bulunan kripto para şirketlerinden biri olan Voyager Digital’e önde gelen kripto borsası FTX’den kurtarma teklifi gelmişti.

Satın alma teklifini reddeden Voyager, yaptığı açıklamada FTX ve Alameda Research’ün teklifini “beyaz şövalye ve kurtarma gibi giyinmiş düşük top teklifi” olarak nitelendirdi.

Voyager, FTX’in kurtarma planı gibi sunduğu teklifte satın alma miktarının az olduğu ve müşterilerin faydasından ziyade zararına olacağını belirtti.

Avukatlar ayrıca teklifin, FTX ve yatırım kolu Alameda’ya fayda sağlayacağını iddia etti.

“Açıkça görülüyor ki, Alameda- FTX’in teklifi Voyager’ın müşterileri için faydadan ziyade FTX- Alameda’nın tanıtımının yapılması için tasarlandı.

Söz konusu teklif, temelde AlamedaFTX’e avantaj sağlayan kripto para biriminin tasfiyesinden başka bir şey değildir.”

Voyager’in avukatları tarafından yapılan ret açıklamasından sonra FTX’in kurucusu Sam Bankman Fried de twitter hesabından paylaşımda bulundu:

“…. Sunduğumuz teklif, Voyager müşterilerine ilerleyen dönemlerde kurtarılacak fonlar da dahil Voyager’de kalan varlıklarının %100’ünü geri verecektir.

Peki bu teklife kim karşı çıkıyor? Red kararı karşısında kaybedecek taraflar var: Müşteriler. Bu bağlamda bizim teklifimiz müşterilerin fonlarını hemen almasını sağlıyor.

Sonuç olarak Voyager’in müşterilerinin, isterlerse kalan varlıklarını hızla talep etme hakkına sahip olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Zaten yeterince şey yaşadılar.

….Neyse biz teklifimizi yaptık, umarız müşterileri isterlerse bunu seçmelerine izin verilir. “

FTX’in Voyager’e Teklifi!

FTX-Alameda Research Cuma günü yaptığı teklifte Voyager Digital müşterilerine iflas taleplerinin bir kısmını platformu aracılığıyla hemen alma imkanı veren bir plan önermişti.

Teklife göre, iflas talepleri bulunan Voyager Digital müşterileri, bir FTX.com hesabı açarak fonlarının bir kısmını hemen geri alabileceklerdi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!