Yatırımcıların En Çok Yaptıkları Hatalar Tekrar Kayıp Sebebi!

Yatırımcıların 2018 yılında yaptıkları hatalar, kripto paralardan kazanabilecek oldukları durumda kaybetmelerine, az miktarda kaybedecekleri yerde ise daha büyük miktarlarda kayıplar yaşamalarına sebep oldu. Binlerce insanın kripto para sektöründeki faaliyet gösterdiği ve Bitcoin sahibi olduğu 2018’de kripto paralardan gelir elde edenlerin sayısı az iken, kaybedenlerin sayısı ise oldukça çoktu.

Yatırımcılar, milyarlarca dolarlık piyasada kendilerine yer edinebilecek olduklarını ve edinecek oldukları bu yer ile birlikte, kazançlarını arttırabilecek oldukları düşüncesi ile hareket ettiler ancak görünen o ki yeterli olmadı. Bitcoin sahibi olan kişilerin 2018 yılının ilk ayından itibaren başlayan düşüşlerde yaşadığı kayıpların oranın yüksekti ve yatırımcılar kripto para sahibi olmanın kendileri için risk olduğunu düşünemediler.

Yatırımcıların bir bölümünü ilgilendirmeyen düşüşler ise çok kazanan kişiler için oldu. 2017 yılında rekor kazanç elde eden yatırımcılar, 2018 yılında yaşanan kayıplardan Bitcoin almadıkları için ve tüm yatırımlarını ellerinden hemen çıkardıkları için kazançlı çıktılar. Bu kişilerin yeterli oranda kazandıklarını ve ”göz doyurucu” kazançlar elde etmesi de sektörde tartışma konusu olmuştu.

Yatırımcılar en çok al-sat yaparken kaybetti

2018 yılında yatırımcıların en fazla kaybettileri alanlardan birisi kripto paralar oldu. Yıl sonuna kadar kazanç oranları düştü ve bu düşüşlerin neticesinde piyasada kayıplar arttı. Kayıpların artmasının nedeni ise yatırımcıların kendi hatalarından kaynaklanırken, al ve sat işlemlerini abartan ve çok fazla al-sat yapan yatırımcılar bu sürede ciddi kayıplar yaşamak zorunda kaldılar.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!