Yeniden Hareketlenen Cardano’da (ADA) Dikkat Edilmesi Gereken Seviyeler!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase tarafından listeleneceğinin açıklanmasının ardından ilk etapta %15’lik bir yükseliş yaşayan Cardano (ADA), günün sonunda %25’in üzerinde değerlendi.

Yaklaşık iki haftadır 1.488 dolarlık zirve seviyesinden %30 geride olan ve kripto para piyasasında 3.sıradan 5.sıraya gerileyen ADA, listeleme haberinin ardından yeniden 3.sıraya yükselmeyi başardı. Ancak coinmarketcap verilerine göre piyasa değeri 41 milyar doları geçen Cardano’yu (ADA) Binance Coin (BNB) çok yakından takip ediyor.

Cardano (ADA) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Cardano’da yükselişe temel anlamda etki eden listeleme haberinin ardından yatırımcılar, yükseliş sırasında dikkat edilmesi gereken seviyeleri merak ediyor. Günlük anlamda 6 Şubat’tan bu yana gelen yükseliş kanalını 11 Mart günü aşağı yönlü kıran ADA, yeniden bu kanala girmeye ve ben hâlâ varım demeye çalışıyor.

Grafikte uygulanan fibonacci seviyelerine göre, kapanışlar açısından fiyatın daha önce reddedildiği 1.296 – 1.312 dolar aralığında baskılandığı görülüyor. Fiyatın yeniden bu yükseliş kanalına girmiş olması oldukça pozitif bir hareket iken bir de 1.312 dolar üzerindeki gün kapanışı yapması, daha büyük yükselişleri beraberinde getirebilir.

Cardano (ADA) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

4 saatlik grafikte 1.17 – 1.21 dolar aralığı üzerine kendini atan ADA, yayın saati itibariyle 1.293 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Grafikte yeşil alan önemli bir destek haline gelirken yükselişle birlikte FOMO etkisi oluşan ADA yatırımcıları, stop olmak için yeşil alanı takip edebilir. Ayrıca bu seviye altındaki kapanışlarda stop olanlar, alttaki kırmızı alana kadar alım yapmayı tercih edebilirler.

Bütün bunların yanında fiyatın yukarı yönlü hareketine devam edeceği beklentisi yüksek iken 1.46 – 1.5 dolar aralığından önce 1.315 ve 1.405 dolar önemli direnç seviyeleri olarak ortaya çıkıyor.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!