Youtube’daki Ripple Dolandırıcılarına Dikkat!

Youtube’un genellikle oyun odaklı videolar yayınlayan kanalı MarcoStyle hacklendi. 360 bin aboneye sahip olan kanal sahibi, bir reklam işi için cevapladığı e-mail yüzünden hacklendiğini anladığında her şey için artık çok geçti.

Hacker/hackerlar Marco’nun bilgisayarına sızdıktan hemen sonra iki faktörlü doğrulama kodunu ele geçirdi ve Youtube kanalını gmail hesabından çıkarmayı başardı. Sonrasında Marco’nun kanalındaki tüm videoları silip kanalın adını Ripple CEO’sunun adıyla yani “Brad Garlinghouse” olarak değiştirdi. Ve asıl vurgun işte tam da bundan sonra başladı.

Canlı Yayında 15.000 dolarlık XRP’yi “Cüzdanına” İndirdi!

7 Kasım’da yaptığı canlı yayınla izleyicilere kendini Brad Garlinghouse olarak tanıtan hacker/hackerlar yatırımcılardan toplamda 15.000 dolarlık XRP çalmış oldu.

Youtube’da Brad Garlinghouse Adına Açılmış Başka  Kanallar da Var!

Yapılan incelemelerde ünlü CEO’nun adıyla açılmış birçok Youtube kanalına rastlandı. Kanalı açan hackerların Marco’nun hesabını çalanlarla aynı kişi olup olmadığı şimdilik gizliliğini koruyor.

Marco Sonunda Sesini Duyurmayı Başardı.

Günler süren mücadele sonrası sesini duyurmayı başaran Marco, Youtube Küresel Oyun Başkanı Ryan “Fwiz” Wyatt’a ulaşarak 11 gün sonra kanalını geri aldı.

Daha Önce de Benzer Bir Olay Yaşanmıştı

Daha önce de yine bir Youtube kanalı üzerinden Litecoin kurucusu Charlie Lee’nin videosuyla canlı yayında  sahte hediye kampanyası yapan hackerlar 120,000 dolarlık 2000 LTC çalmıştı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!