Türkiye’deki Bitcoin ve Kripto Para Kullanımı Gerçekten Fazla Mı? Araştırma Sonuç Şaşırtıcı

Bugün dünyada kripto para denilince Türkiye akla gelen ilk ülkelerden bir tanesi. Öyle ki özellikle son zamanlarda dünyada ünlü birçok kripto para projesi ve borsası Türkiye’yi hedef alıyor ve yatırımlar yapıyor. Bundan birkaç gün önce Binance CEO’su Türkiye’ye yapılan yatırımlar ile ilgili önümüzdeki dönem için olumlu konuşarak Binance’ye Türk lirası desteği eklendiğini duyurmuştu.

Bunun yanı sıra ortaya yeni çıkan tüm kripto para projelerinde Türkçe açıklamaların olduğu ve destek sisteminin Türkçe olarak da destek verdiği dikkatlerden kaçmıyor.

Hal böyleyken Türkiye pazarı kripto para sektörü için ciddi bir pazar durumuna geldi.

Peki Türkiye’de Kripto Paralara Olan İlgi Gerçekten Fazla Mı?

Daha önce de araştırmalar neticesinde Türkiye’nin bu sektörde lider ülkelerden olduğunu ifade eden Statista, yeni bir araştırma raporu yayınladı. Nüfus oranına göre yapılan araştırmada Türkiye, kripto para kullanımının en yaygın olduğu ülke olarak raporlardı.

Daha önce birçok araştırma şirketinin benzer verilerine göre de listenin ilk başlarında olan Türkiye, şüphesiz kripto para denilince akla ilk gelen ülkeler arasında.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde merkez bankası bünyesinde çıkarılacak olan yerli kripto para girişiminin de tarihi belirlenmiş ve sadece Türk halkının değil devletin de bu konuda yaptığı girişimler Türkiye’yi bu sektörde lider ülkelerden birisi haline getiriyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!