Zoom Programında Ethereum’la Ödeme Yapmak Mümkün Hale Geliyor!

Coronavirüs sebebiyle evden eğitime geçilmesi dünya çapındaki eğitim bakanlıklarını ve özel kuruluşları harekete geçirmiş, Zoom programı bu anlamda en çok kullanılan uzaktan görüşme uygulaması olmuştu. Ancak uygulama hakkında yakın zamanda ortaya çıkan güvenlik tehdidi ve haksız kazanç iddiaları gündeme damgasını vurmuş ve ABD’de Zoom programından vazgeçilerek Microsoft’un uzaktan eğitim uygulamasına geçme kararı alınmıştı.

Bununla birlikte yeni çıkan bir habere göre Zoom kullanıcılarının uygulamayı kullanırken Ethereum ile ödeme yapabilecekleri, itibarı sarsılan Zoom uygulamasının yeniden tercih edilmesi için önemli bir adım olabilir.

Sadece öğretmen ve öğrenciler için değil, diyetisyen, kişisel gelişim uzmanı ve psikologlar tarafından da önemli bir iletişim uygulaması olan Zoom’un bir süre önce “SmartSession” adlı bir Blockchain uygulamasını sistemine entegre etmesiyle karantina sürecinde mesleklerini icra etmeye devam edenlerin ödemelerini kripto paralarla almalarının da önü açılmış oldu.

SmartSession tarafından 3 hafta gibi kısa bir sürede geliştirildiği belirtilen söz konusu Blockchain uygulaması hizmet verenlere de alanlara da önemli kolaylık ve imkanlar sağlıyor. Şöyle ki program üzerinden hizmet veren bir diyetisyenin danışanıysanız ilk önce uygulama üzerinden Ethereum ile ödeme gerçekleştirip ardından görüşmenizi sağlıyorsunuz. Eğer başka bir danışana referans olursanız belli bir miktarda komisyon kazanmanız bile mümkün.

Şimdilik yalnızca Ethereum ile hizmet veren uygulamanın ilerleyen süreçte farklı kripto para birimlerini de destekleyeceği belirtiliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!