binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoin2018 Bitcoin İçin Belirsizlik Yılı Oldu!

2018 Bitcoin İçin Belirsizlik Yılı Oldu!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin 2018 yılında günler, haftalar, aylar ve zor bir yıl yaşadı. Zorlu geçen bir yılın ardından 2019 yılında umutlu girmek isteyen Bitcoin yatırımcıları ise piyasanın 2018 yılında tahtının sallandığını ve yıl içerisinde kripto para fiyatlarının beklentileri çok geride bıraktığını, kendi beklentilerinin karşılanmadığını belirttikleri bir yıl oldu. Bitcoin bu yıla iyi başlarken, kötü bitirmesinin nedenlerinden birisi de yıl sonunda bir silahtan farksız olarak onu vuran bazı olayların yaşanmasından kaynaklıydı. Bitcoin’in fiyatını ve piyasa hacmini asıl vuran olaylardan birisi olan Bitcoin Cash SV ekibi ile Bitcoin.com CEO’su ve Bitcoin Cash destekçisi Roger Ver arasında yaşanan Bitcoin Cash hard forku savaşından kaynaklandı. Roger ve SV ekibi arasında yaşanan tartışmalar sonunda gerçek bir hard forka dönüştü ve kripto para piyasaları 15 Kasım tarihinde akşam saatlerinde ”çökmeye” başladı.

Kısa sürmesine rağmen etkisi hala devam eden Bitcoin Cash hard forku belki de yıl içerisinde yatırımcılar için en büyük kötülüklerden birisi oldu ve piyasada olan tanınan isimlerin bilerek ve isteyerek piyasadaki yatırımcıları yok etmeye yönelik hamlesi olarak değerlendirildi. Roger Ver, daha sonra yaptığı açıklamalarında kripto para piyasalarının bu şekilde değişim görebilecek olduğunu düşünmediklerini, bu konuda kendisinin asla suçlanmaması gerektiğini ve suçun tamamen Bitcoin Cash SV’yi yönetenlerde olduğunu iddia ederek topu Bitcoin Cash SV ekibine atmaya çalıştı.

2018 sadece hard forkun gerçekleşmesinden dolayı kötü bir yıl olmadı. Yatırımcılar, yılbaşında fiyatların 20 bin dolar rekorunu kırması ile piyasaya aşırı para yükledi ve aşırı para çektiler. 1.000 dolar ve altında Bitcoin alanlar Bitcoin fiyatının düşebilecek olduğunu düşünerek ve tarihin en karlı yatırımcıları arasında yerlerini almak için milyarlarca dolarlık satışlar yaptılar ve yeni giren, rekor beklentisini yüksek tutarak 20 bin dolardan alım yapanlar büyük acılar çektiler.

Yıl içerisinde belki de değil, kesinlik kazanmış olan Bitcoin konularından birisi olarak en fazla acının 20 bin dolardan alım yapan ve bugüne kadar satmayanların yaşadığı burukluk oldu. 20.000 dolar alım yapılabilecek bir seviye olmasa da o tarihlerde bir anlık hevesler uğruna yükselebilecek olduğu düşüncesi ile milyonlarca dolarlık Bitcoin alanlar oldu. Bu kişiler yıl içerisinde piyasanın ‘kendisine gelmesini’ beklerken, bu hayallerinin de gerçek olmaması üzerine 20.000 doları tekrar beklemeye başladılar. Bazıları geçtiğimiz haftalarda 3.500 dolar seviyesinden ve 3.250 dolar seviyesinden satış yaparken, geri alınması imkansız olan zararlar yaşadılar.

2018’in kabusu Şubat ayı oldu

2018 yılının kabus aylarından birisi olarak Şubat ayında beklenmeyen olaylar yaşandı. Şubat ayı sadece Bitcoin fiyatında değil, tüm kripto paralar için düşüşlerin başlangıç noktası oldu. Ocak ayında kripto para sektörünün rekor kırmasının ardından düşmesi normal olarak karşılanırken, piyasanın Şubat ayında düşüşlere devam etmesi ve kendini toparlayabilecek bir güç bulamaması sonrası piyasa hacminde ciddi kırıklıklar oldu. Bitcoin fiyatı bu tarihlerde gün içerisinde onlarca dolar gerilerken, bir anda binlerce dolar gerilemeye başladığı tarihlere bir ön hazırlık yapıyordu.

Yılın en kötü başlangıç noktası olan Şubat ayında, Bitcoin beraberinde tüm kripto paraların ciddi oranlarda düşmesine sebep oldu. Beklentileri tersine çeviren ve gelişmelerin olumlu olması yerine farklı olmasına sebep olan piyasa hacmi rakamları da 870 milyar dolara kadar yükseldikten sonra 1 trilyon değeri göremeden Ocak ayından itibaren düşmeye, en büyük düşüşlerinden birisini de Şubat ayında yaşamaya başladı.

1 trilyon doları görseydi böyle olmazdı

1 trilyon dolarlık kripto para piyasası hacminin görülmesi durumunda kurumsal yatırımcıların piyasaya aniden atlaması (girmesi) sayesinde bugün yaşanan kripto para kayıplarının olmayacak olduğu tahmin ediliyordu. 1 trilyon dolar değerin altında kalmasından dolayı piyasanın güven kaybettiği ve kurumsal yatırımcıların giriş yapmaya çekindiği yorumları da bu sürede sıkça konuşuldu. Yatırımcılar, 1 trilyon değer hakkında Apple’ın değeri ile yarışan bir yatırım aracına ilginin hep olabilecek olduğunu ve Apple hisselerinden bile daha çok kazandırabilecek (belirli zaman içerisinde) bir yatırımın asla tercih edilmeme durumunun olmayacak olduğunu düşünüyorlardı.

1 trilyon değerinin gelecekte tekrar görülme şansının olup olmayacak olduğunu ise zaman belirleyeceğinden, zirveye çıkıp çıkmayacak olduğu ve 1 trilyon piyasa hacmine ulaşması durumunda Bitcoin ile kripto para birimlerinin ne kadar etkili olabilecek olduğu ayrı bir tartışma konusu olabilir.

Kasım ayı kabuslarla doluydu!

Bitcoin kabus ayı olarak ise Kasım ayında kabuslarla dolu bir ay yaşadı. Fiyatının en çok düştüğü, piyasa hacminin son 3 ay içerisinde en fazla gerilediği 4. çeyrekte, kripto paraların etkisinin azalmasına sebep oldu ve yatırımcıların baskısı ile karşılaştı.

Bu sürede kripto para borsalarının da kripto paraların düşüşünde etkisinin olduğu iddia edildi.

2018’in belirsizliklerle dolu geçen bir yıl olmasının birinci nedenlerinden birisi de kripto para piyasalarında yaşanan alım ve satım taleplerinin sürekli yön değiştirmesi ve sürekli olarak farklı nedenlerle düşüş ve yükselişler yaşamasından dolayı gerçekleşti.

Bitcoin’i 2018 yılında kötü günler geçirmiş olsa da 2019 yılında kötü günlerin ve ayların devam etmeyeceği veya aynı durumun 2019’da yaşanıp yaşanmayacak olduğu bir bilinmezlik.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail