binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberler2018 Yıl Sonu Tahminlerinin Tutmama Nedenleri

2018 Yıl Sonu Tahminlerinin Tutmama Nedenleri

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

2018 yılında kripto paralar için ortaya atılmış olan tahminlerin büyük kısmı tutmadı ve kripto para sahibi olanlar büyük bir hüsrana uğradılar. Yeterli kazanamayanlar, kazanıp kaybedenler ve sürekli kaybedenler olmak üzere 2018 yılı milyonlara kripto para yatırımcısı için riskli ve kötü geçen bir yıl oldu. Yatırımcılar, 2018 yılında yaşadıkları kayıplar dolayısı ile binlerce dolar, milyonlarca dolar zarar ederken, kripto para piyasasının kendisi ise tam 730 milyar dolar civarında bir zarara uğradı. Sebebi bilinmeyen düşüşler, sebebi olduğu iddia edilen ancak ortaya çıkarılmayan düşüşler ve çok daha fazlası kripto para sahiplerini üzen bir yıl geçmesine sebep oldu. Milyarder yatırımcıların elinde tuttuğu milyonlarca dolarlık Bitcoin, tek bir hamlede satış yapıldı veya gönderildi. 600 milyon dolarları aşan oranlarda farklı borsalara kripto para aktarımlarının yapılması da piyasada kripto para borsalarının büyük bir parmağı olduğunu ve kripto para borsaları dolayısı ile sektörde ciddi krizler yaşanabildiğini gösteren gelişmelerden sadece bir tanesi oldu.

Kripto para borsaları hakkında son çıkan iddialar, borsaların milyarlarca dolarlık kendi isteklerine göre işlemler yaptıklarını ve bu işlemleri bir hesap üzerinden değil, belirli yöntemler kullanarak yaparak piyasadaki fiyatların düşmesine sebep olduğunu ve piyasada ciddi bir kriz yaşanmasına neden olduğu belirtildi. Bu iddialar henüz kimse tarafından ispatlanabilecek iddialar olmasa da, bir kripto para borsası da çıkış ”biz bunu biliyoruz” demedi, diyemedi. Kendi üzerine kalacak endişesi ile Binance ve Coinbase dahi her konuda açıklama yapma gereği duyarken, bu konuda en ufak bir açıklama yapmadı, konusunu bile açmadı.

2018 sadece kripto para fiyatlarının düştüğü bir yıl olmakla kalmadı. Binlerce insanın kripto paralardan dolayı yuvasının da yıkıldığı bir yıl olarak kayıtlara geçti. Kripto paraların rekora dayandığı 2018 yılı Ocak ayında 20 bin dolar seviyesinden arkadaş, eş, dost tavsiyesi ile binlerce liralık kredi çekerek veya borç alarak, hatta evini ve arabasını zararına satarak onlarca kat daha fazla kazanç elde edebilecek olduğunu umanların ancak kaybedenlerin yılı oldu 2018. 2018 sadece Bitcoin yönündende değil, tüm kripto para piyasalarında bulunan tüm kripto paralar için kayıp yılı oldu ve önü alınamayacak kadar büyük kayıplar yaşandı.

Kredi çektikten sonra hem Bitcoin alan, hem Ethereum alan bir bilinçsiz yatırımcının kaybı binlerce dolar ile anıldı ve yatırdığı yatırımın sadece %5’i kadarını geri çekebilenler oldu. %95’e varan oranlarda (Bitcoin %85’e yakın düşse de al sat bunu arttırdı) kayıplar yaşayanlar oldu. Piyasada bu kayıplar dolayısı ile elinde milyonlarca dolarlık kripto para yatırımları tutan yatırımcılarda endişe etmeye ve piyasayı artık kendilerinin kontrol etmediğini anlamaya başlar başlamaz, Ocak ayından hemen sonraki 6 ay içerisinde satışlara hız verip, alımları tamamen durdurdular. Milyonlarca dolarlık yatırımlarını riske atmak istemeyen bu kişiler, yaşadıkları bu kayıp sürecinde 100 milyon dolarda 10 milyon doları aşan rakamları kaybetmeyi göze alarak satış yaparken, sıradan yatırımcılar ise en fazla zarar görenler oldu.

2018’i ”yükseliş yılı” olarak görenler çöktü, battı, yok oldu!

2018 yılında büyük tepki gören kripto para analistleri ise yıl içerisinde 1 milyon dolar, 100 bin dolar, 30 bin dolar ve benzeri tahminler ortaya atarak 2018 yılı sonunda kripto para birimi Bitcoin fiyatının çok yükselebilecek olduğunu iddia ettiler. Ancak kripto para sahipleri kendi düşüncelerine değil, kendisini analist olarak ”tanıtan” kişilerin yorumlarına ve açıklamalarına güvenmeye zorlandılar. ”X kişisi Bitcoin için yıl sonu tahminini 20 bin dolar olarak belirledi” diye duyan tecrübesiz yatırımcılar 10 bin dolar, 5 bin dolar ve daha farklı rakamlardan kripto paraları satın aldılar ve Bitcoin sahibi oldukları için bu yılın sonuna dair hayaller kurdular.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail