binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberler2021 Kripto İş İlanlarında Zirve Yaptı!

2021 Kripto İş İlanlarında Zirve Yaptı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Teknoloji her geçen gün ilerlerken hayatımıza yeni yeni kelimeler girdi: Bitcoin, Metaverse, NFT, Blockchain… Hal böyle olunca da sektöre yönelik işçi alımları da ciddi bir artış kaydetti.

LinkedIn’in yayınlamış olduğu yakın tarihli bir analize göre kripto ile ilgili pozisyonlar için verilen iş ilanları 2021’de bir önceki yıla göre neredeyse 5 kat artış yaşadı.

İlgili raporda “Bitcoin, “Ethereum”, “Blockchain” ve “kripto para birimi” gibi terimler içeren başlıklara sahip iş ilanlarının ABD’de 2020’den 2021’e kadar %395 oranında büyüdüğü ve aynı dönemde listelemelerde %98’lik bir artış gösteren daha geniş teknoloji endüstrisini geride bıraktığı belirtildi.

Kripto Borsaları İşçi Alımlarına Devam Ediyor

Kripto borsası Okcoin’in Operasyon Şefi Jason Lau, “Oldukça fazla işe personel alımı yapıyoruz. Son sayımda 50 tane açık pozisyonumuz vardı ve işe alımlara devam edilecek. Bizim ve diğer şirketlerin hala bu alanda nasıl genişlemeye çalıştığımızı görmek beni şaşırtıyor.” dedi.

Öte yandan San Francisco Bay bölgesi, Teksas’taki Austin, New York City, Miami-Fort Lauderdale ve Denver’ın 2021’de en fazla kripto iş ilanı veren bölgeler olduğu da ortaya konan diğer bilgiler arasında yer alıyor.

Dev Şirketler Gözünü Kripto Alanına Dikmiş Durumda

Amazon, Meta (Facebook), Twitter gibi teknoloji devlerinden JP Morgan ve Fidelity gibi Wall Street firmalarına kadar birçok şirket özellikle 2021 yılında kripto sektörüne olan ihtiyacı karşılamak adına birçok pozisyon açığı yayınladı.

Sektör Afrika’ya Doğru Genişliyor

Kripto sektörünün Afrika’ya doğru genişleme çabalarında Cardano CEO’su Charles Hoskinson ve Twitter Eski CEO’su Jack Dorsey’nin katkılarını göz ardı etmemek gerekiyor. Özellikle Afrika kıtasında kripto para borsalarının genişlemesiyle birlikte bölgede yaşayan Afrikalıların kripto para alanında istihdamında artışlar yaşandı.

Söz konusu raporda Afrika’da özellikle sınır ötesi işlemler için kripto para birimlerinin kitlesel olarak benimsendiği Nijerya ve Kenya’da da istihdam alanlarında artış yaşanmaya devam ettiği belirtildi.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail