binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerİtalya Merkez Bankası Başkanından Kripto Para Açıklaması!

İtalya Merkez Bankası Başkanından Kripto Para Açıklaması!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco yaptığı bir konuşmada, İtalyan düzenleyicilerin Avrupa Birliği’nin Bitcoin ve kripto paraları düzenlemeye yönelik yasalarını göz önünde bulundurarak bir denetim ortamı oluşturmaya başladıklarını söyledi.

Visco, Milano’da küresel ekonomik durum üzerine yaptığı bir konuşma sırasında kripto düzenlemesinin öneminden bahsetti ve devam eden küresel, Avrupa ve İtalyan girişimlerini özetledi.

İtalya Merkez Bankası Başkanı: “Kripto Paralardaki Çöküşün Reel Ekonomimizde Etkisi Olmadı”

Sektörün geleneksel finansla bağları zayıf olduğu için İtalya ve Euro bölgesi ekonomileri yavaşlıyor olsa da, geçen yılki kripto piyasasındaki çöküşün “reel ekonomi” üzerinde herhangi bir “sistemik sonuç” doğurmadığını söyledi.

İtalya Merkez Bankası anketlerinin İtalyan hanelerinin yalnızca yaklaşık %2’sinin “ortalama olarak küçük miktarlarda” kriptoya sahip olduğunu gösterdiğini ve İtalyan satıcıların bu piyasaya maruz kalmasının da çok sınırlı olduğunu sözlerine ekledi.

Bununla birlikte, ülkenin düzenleyicileri Nisan ayında son kez oylanacak olan Markets in Crypto Assets (MiCA) çerçevesi kapsamında yaklaşan AB kripto kurallarına hazırlanıyor. MiCA, kripto para çıkaran kuruluşlar ve borsa platformları da dahil olmak üzere hizmet sağlayıcılar için lisanslama gerekliliklerini belirliyor.

İlgili Haber  Dev Balina ''Paribu'' Borsasından Bu Altcoine Yüklü Girdi!

İtalya Merkez Bankası, MiCA’da belirtilen “yetkilendirme ve denetim faaliyetlerinin” oluşturulması konusunda yerel finans piyasaları düzenleyicisi Consob ve Ekonomi ve Maliye Bakanlığı ile birlikte çalışıyor.

Visco, “kaynakları üretken faaliyetlerden ve kolektif refahtan uzaklaştıran” “gerçek değeri olmayan” kripto konusunda bir ayrım yapılması gerektiğini söyledi. Bunların “şiddetle caydırılması” gerekirken, finansal sistemlerin verimliliğini artırmaya yardımcı olabilecek yeniliklerin teşvik edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail