binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizEthereum Arzı Azalmaya Devam Ediyor: Anlamı Ne? ETH Analizi

Ethereum Arzı Azalmaya Devam Ediyor: Anlamı Ne? ETH Analizi

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Zincir üstü verilere göre Ethereum arzının azalma hızı 2023 yılının en yüksek seviyesine ulaştı.

Piyasa takipçisi Glassnode’un derlediği on-chain metriğine göre ETH yakım oranı %1.42’ye ulaştı. Bu rakam, 2022’nin Mayıs ayında anlık olarak kaydedilen %17’nin ardından en yüksek deflasyon rakamı oldu.

Stablecoinler harici en büyük ikinci kripto para birimi 2022’de enflasyonlist bir yapıya sahipti. Ancak Merge güncellemesi ile birlikte ETH arz artış hızı sıfıra düştü.

Kripto para uzmanlarının büyük kısmı, Ethereum arzının gerilemesiyle uzun vadede yükseliş olacağını öngörüyor. Ekonomi kanunlarına göre bir ürünün arzı azalırken talep sabit kalırsa fiyat artışı gerçekleşir.

ETH Arzı Nasıl Azalıyor?

Ethereum ağında bir transferden iki farklı ücret alınıyor. Blockchian ağı ilk olarak her transferden bir taban ücret talep ediyor. Bunun haricinde işlemi daha hızlı gerçekleştirmek isteyenler ise daha fazla ek ücret ödüyor.

Ağ ücretleri Ethereum artış hızını geçtiği takdirde ETH arzı geriliyor.

ETH Fiyatı

Bitcoin’in en büyük rakibi Ethereum hafta başından bu yana %4 değer kaybetti.

Ethereum Şubat ayının ikinci yarısından bu yana 1.683$ direncinin üzerinde kalıcı olamadı, son saatlerde gelen satışın ardından 1.560$’a kadar geriledi.

$ETH için muhtemel destekler sırasıyla 1.505$ ve 1.425$’da bulunuyor. Yükseliş trendinin devamı için öncelikle 1.600$’da bulunan 200 periyotluk hareketli ortalama ve 1.683$ direncinin aşılması gerekli.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail