binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinKaiko Analisti: Bu Şirketler Kripto Likiditesini Olumsuz Etkileyebilir!

Kaiko Analisti: Bu Şirketler Kripto Likiditesini Olumsuz Etkileyebilir!

Kaiko'da çalışan kripto analisti Riyad Carey, Alameda ve FTX iflaslarının ardından Bitcoin likiditesi hakkında yorum yaptı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto araştırma şirketi Kaiko’dan bir uzman, basına verdiği demeçte regülasyon baskısı sonucunda çekilme kararı alan bazı şirketlerin Bitcoin likiditesine olumsuz etki yapabileceğini belirtti.

Kaiko’da çalışan kripto analisti Riyad Carey, Alameda ve FTX iflaslarının ardından Bitcoin likiditesinin eski seviyelere yaklaşamadığını vurgulayarak şu sözleri söyledi:

“Son gelişmeleri göz önünde tutarsak veriler normal. Kripto para sektörünün en büyük iki piyasa yapıcısının karşı karşıya kaldığı durum, likidite üzerinde baskının artmasına neden oluyor. Alameda’dan kalan boşluğu bugüne kadar kimse dolduramadı.”

ABD’de artan regülasyon baskısı sonucunda dev piyasa yapıcılar Jane Street ve Jump Trading, ülkedeki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Jump Trading diğer ülkelere daha fazla odaklanırken Jane Street ise küçülme yoluna gidiyor.

Kaiko analistinin paylaştığı grafiğe göre FTX borsasının iflas etmesinin ardından BTC likiditesi eski seviyesine dönmedi.

Likidite Ne Anlama Geliyor?

Basitçe anlatacak olursak likidite, bir ticarette ürünün alıcı ve satıcılarının ne kadar eşleştiğinin ölçüsüdür diyebiliriz. Düşük likiditeli piyasalarda oynaklık daha fazla görülürken yüksek likiditeli piyasada tüccarlar daha kolay birbiriyle eşleşir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail