binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerFacebook, Libra'yı Gözden Çıkardı Mı? Bugün Yeni Ödeme Yöntemi Duyuruldu

Facebook, Libra’yı Gözden Çıkardı Mı? Bugün Yeni Ödeme Yöntemi Duyuruldu

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Instagram ve Whatsapp gibi uygulamaları da geçtiğimiz zamanlarda satın alan sosyal medya devi Facebook, yeni bir ödeme yöntemi duyurdu. Paypal’a benzerliği ile dikkat çeken bu ödeme yönteminin adı Facebook Pay olacak.

Son günlerde Libra Birliği’nden bir bir ayrılan şirketler ve tüm dünyada Libra’ya karşı alınan sert tavır Facebook’un böyle bir hamle yapmasında etkili oldu. Facebook Pay ile Messenger, Instagram ve Whatsapp gibi uygulamalardan ödeme yapılabilecek. Zaten bu uygulamaların kullanıldığını ve  Paypal gibi ödeme yöntemleri ile ödeme yapılabildiğine dikkat çeken Facebook yetkilileri, yaptıkları açıklamada “Facebook Pay ödeme yöntemi ile bu alışverişler ve para aktarımları çok hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Libra Projesi Ne Olacak?

Son zamanlarda destekçileri tarafından bir bir terk edilen Libra projesi bir takım uzmanın iddiasına göre rafa kalkmış durumda. Hatta Facebook buna alternatif olarak Facebook Pay yöntemini çıkardı ve Libra’dan vazgeçti.

Ancak olaylara bakıldığı zaman bu doğruyu yansıtmıyor. Zira geçtiğimiz günlerde Libra hakkında senatoya ifade veren Mark Zuckerberg, “eğer Libra’ya izin vermezseniz bu sektörün devi Çin olur” sözleriyle senatoyu uyarmıştı. Çin kripto para sektörü ile bu kadar öne çıkmış iken ABD’nin Libra’yı yasaklaması değil aksine devlet güdümünde bir proje haline getirerek destekleyeceği öngörülüyor.

Hatta Facebook Pay projesinin bile ilerde Libra ile entegre bir şekilde çalışacağı düşünülüyor. Bu adım Libra’nın ön hazırlığı olabilir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail