binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnaliz2019 Bitcoin Değerlendirmesi - 2020'de BTC'yi Neler Bekliyor?

2019 Bitcoin Değerlendirmesi – 2020’de BTC’yi Neler Bekliyor?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin fiyatı 2020 yılında rekor kırabilecek mi? Herkesin aklında daha 2019 yılı bile bitmeden bu soru var, çünkü bu işin doğasında bu sorular var. Yatırım alanında herkes ileri vadeli düşünmeyebilir, ama daha çok insan ileri vadeli olarak neler olacağını düşünerek hareket eder ki bu durum herkes için geçerli olmasa bile en doğrusudur. Herkes için 2019 yılı iyi geçmemiş olabilir, altın alanlar Bitcoin’den daha fazla kazanç elde etmiş olabilir. Ancak ortada bir sonuç var; Bitcoin her zaman için yatırımcılara kazanç vaat etmiyor, aksine zararda vaat etmiyor.

Bitcoin fiyatı yıllar içerisinde çok fazla arttı, 10 yıl içerisinde birçok insan kripto para birimlerinden herhangi bir tanesine özellikle %70’inden fazlası ise Bitcoin’e yatırım yapmayı tercih ettiler.

10 yıl önce 100 doların altında olan Bitcoin bugün ise 7.000 dolardan daha yüksek. 10 yılda hangi yatırım yüzlerce kat değer kazandı? Türk Lirası aksine 10 yıl içerisinde değer kaybetti, dolar değer kazandı ancak Bitcoin kadar büyük bir değer kazanmadı. Peki bundan sonra ne olur?

Bitcoin 2019 Yılını Nasıl Geçirdi?

Bitcoin için 2019 yılı aslında oldukça iyi geçti. 2018 senesinde 3150 dolarlara kadar gerileyen BTC fiyatı 2019 yılının ilk 3 ayını bu seviyelerde geçirdi. Ancak “Bitcoin balonu patladı, Bitcoin öldü” gibi tabirler ile ifade edilen bu düşük seviyelerinden sonra BTC fiyatı 14.000 dolara kadar yükselerek aslında tüm dünyada tekrar güven kazandı.

Bu etkiden sonra 7400 dolara oradan da tekrar 10.000 dolara kadar çıkarak BTC ciddi yükselişler yaşayabileceğini ve güçlü duruşunu yıl içerisinde birkaç defa göstermiş oldu. An itibarı ile 7000 doların üzerinde fiyatlansa da 2019 senesi genel anlamda BTC için iyi geçti diyebiliriz.

Bitcoin 2019 Grafiği

2019 bitmeden Bitcoin almalı mıyım?

2019 bitmeden hemen önce Bitcoin alıp almamak konusunda son karar yine size ait olsa bile eğer ki 2020 yılı sonuna kadar bekleyebilecek ve birazda olsa riske atabilecek paranız var ise yatırım yapabilirsiniz.

Zira çok önemli gelişme olmamasına rağmen BTC 2019 senesini olumlu geçirdi ve 2020 yılı için beklentiler ve olacak olan olaylar çok daha yüksek. Birçok uzmanın söylediğine göre balina tabir edilen büyük yatırımcılar ve çok büyük kurumlar 2019 senesinde dip fiyattan ciddi miktarda BTC topladı.

2020 yılında Bitcoin ne kadar olur?

Bitcoin’in 2020 yılında ne kadar olacak olduğu hakkında bugünden net olarak bir tahmin ortaya koyabilmek asla mümkün değil. Ancak 2020 sonunda en az 10.000 doları görebilecek olduğu hakkında bazı analist kimselerin iddiaları yok değil.

Öte yandan Mayıs ayında olacak halving (yarılanma) olayı etkisi ile Nisan ayına kadar ciddi bir fiyatlanma ardından Mayıs ayından halving sonrası bir düşüş bekleniyor. Ancak Haziran ayında tekrar toparlanacağı düşünülen BTC, 2020 yılında birçok uzmana göre 60 bin dolara bile çıkabilir.

2020’de hangi kripto para daha çok değer kazanabilir?

2020 yılında yine en çok değer kazananlar hiç bilinmeyen ancak çok riskli olarak bilinen kripto para birimleri olacak. Örnek olarak 1001. sırada olan kripto para birimi 1 gecede %100’ün üzerinde değer kazanabilir, hatta yıl genelinde bu değer %500’leri geçebilir. Bunu bilemezsiniz, bilemeyiz, bilemezler!

Ancak bu kadar fazla değer kazanabilecek bir altcoini tespit edip yatırım yapma ihtimali milli piyangonun size çıkması kadar uzak bir ihtimal. Zira son dönemlerde yatırımcıların büyük bir çoğunluğu artık tek güvenli limanın Bitcoin olduğunu anladı ve buna göre yatırım yapıyorlar. Ayrıca altcoinlerin yüzde 99’unun da ilerleyen dönemlerde yok olacağı tahmin ediliyor.

2020’de uzun vadeli dolara mı yatırım yapılmalı, Bitcoin’e mi?

Her ikisi de iyi yatırım aracı. Evet dolar 2020 yılında daha garantili bir kazanç getirebilir. Özellikle ABD tarafının Türkiye’ye 2020 yılında uygulaması beklenen ambargolar ve bölgesel sebepler dolayısı ile dolar ‘kesin’ olarak artacak denebilir.

BTC fiyatı dolara göre fiyatlandığı için BTC yatırımı yapıldığında aynı zamanda dolar yatırımı yapmış da olunuyor.

Ancak bilinmeli ki dolar yatırımına uzun vadede kesin gözüyle bakılırken Bitcoin yatırımı elinizdeki tüm parayı bile yok edebilecek kadar kötü şekillenebilir. Kripto para piyasası en riskli piyasalardan biridir.

O şunu dedi, bu bunu önerdi, hangisine güveneceğimi şaşırdım!

Haklısınız. 2019 yılında her önüne gelen kendisine kripto para analisti, Bitcoin uzmanı, altcoin piyasa uzmanı diye isimler taktılar. Bu kişilere değil, piyasanın gerçeklerine bakarak hareket ederseniz daha fazla kazanabilir ve daha az risk almış sayılırsınız. 1 dakika sonra deprem olabileceğini bilen ‘deprem uzmanı’ var mı? Yok. Bitcoin içinde durum bundan pek de farklı değil.

Bitcoin’im var, 2019 bitmeden satayım mı?

Size kalmış. 2019 bitmeden önce Bitcoin’i satmanız eğer size zarar ettirmeyecek ise satabilirsiniz. Ama beklemek için zaman var ve kayıp yaşadıysanız 2020 yılını bekleyin, mümkünse 2020 yılı sonunu bekleyin.

2020 için 1 yıllık hangi kripto paraya yatırım yapmalıyım?

2020’de en güvenilir ve 1. sıranın hakimi olan ve olmaya devam etmesi beklenen BTC yani Bitcoin’e yatırım yapmanız daha doğru ve en iyi tercih olacaktır. Yüzde 69 seviyelerine kadar yükselen piyasadaki BTC hakimiyeti bu seviyelerdeyken bir altcoin rallisinin olması beklenmiyor.

Öte yandan Bitcoin ve kripto paraları 2020 yılında bekleyen muhtemel olayları derlediğimiz yazımıza da göz atabilirsiniz:

İlgili Haber  2020 Yılında Bitcoin ve Kripto Paraları Neler Bekliyor?
İlgili Haber  Bitcoin (BTC) Yeniden 20.000 Doları Görebilecek Mi? Maddeler Halinde Sıraladık!

*Bu içerik Bitcoinsistemi.com’a özel olarak üretilmiş olup herhangi bir yatırım TAVSİYE/ÖNERİSİ OLARAK ALGILANMAMALIDIR. 

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail