binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinJoe Biden'a Bitcoin Çağrısı

Joe Biden’a Bitcoin Çağrısı

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Ekonomi ve Finans tarihçisi İngiliz Niall Ferguson, ABD’nin Çin’in elektronik ödeme sistemlerini kopyalamak yerine kripto para birimlerini benimsemesi gerektiğini söyleyerek, Biden’a çağrıda bulundu.

Pazar günü Bloomberg’e açıklamalar da bulunan deneyimli ekonomist Ferguson, Kripto paralar, ABD ve Covid-19’un kripto paralar üzerindeki etkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Covid-19 pandemisinin, kripto paraların benimsenmesi için iyi bir fırsat oluşturduğunu düşünen ünlü ekonomist, “parasal devrimin” pandemi nedeniyle hızlanacağını söyledi. Çin’in kripto paraların alternatifi olarak kendi Dijital Yuan’nını çıkarmasını değerlendiren Ferguson, Alipay, WeChat Pay gibi uygulamaların yılda yaklaşık 40 trilyon dolarlık işlem hacmine sahip olduğunu ve bunun küçümsenemeyecek bir rakam olduğunu sözlerine ekledi.

Bu noktada birçok devletin Çin’i taklit ederek, kendi dijital para birimini çıkarmasının doğru olmadığını düşünen Ferguson, ABD’nin böyle bir yöntem izleyerek kendi dijital dolarını çıkarmasının çokta faydalı olmayacağını belirtti.

Joe Biden’ın yeni yönetimi, Çin tarzı bir dijital dolar yaratmaya çalışmak yerine, Bitcoin’i ABD finans sistemine entegre etmenin faydalarını kabul etmelidir.

Ferguson’a göre son dönemde Bitcoin’e karşı regülasyon haberleriyle sık sık gündemde olan ABD’nin Bitcoin’i finans sistemine entegre edecek ve denetimi altına sokabilecek bir çok denetim mekanizması bulunuyor. Ünlü ekonomist yasal bir mekanizmaya oturtulduğu takdirde; Bitcoin’in ABD’ye, dijital dolardan çok daha fazla fayda sağlayacağını düşünüyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail