binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinTesla CEO'su Elon Musk Bitcoin İle İlgili Yeni Tweet Attı: İşi Şakaya...

Tesla CEO’su Elon Musk Bitcoin İle İlgili Yeni Tweet Attı: İşi Şakaya Vurmaya Başladı

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kısa süre önce 1,5 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) alan Tesla’nın CEO’su Elon Musk, diline yine Bitcoin’i doladı. Daha önce biyografisine Bitcoin ifadesini ekleyen ve BTC hakkında olumlu konuşan Musk, bu sefer ise Chuck Norris’i kullandı.

Elon Musk’tan Bitcoin ve Mt. Gox Göndermesi

“ABD’nin Cüneyt Arkın’ı” olarak da bilinen Chuck Norris, aslında bu şekilde birçok espride kullanılıyor. Normalde yapılması mümkün olmayan şeylerin yapılabileceğinin vurgulandığı bu “caps/meme” türünde, Elon Musk’ın Mt. Gox borsasına vurgu yaptığı görülüyor.

Elon Musk, “Chuck Norris, Mt. Gox borsasından Bitcoin’lerini çekebilir” yazılı görseli paylaşarak aslında piyasanın en büyük skandallarından birisini hatırlattı. Peki Mt. Gox borsasının hikayesi tam olarak nedir ve bu durum Elon Musk’ın neden dikkatini çekti?

Geçtiğimiz yıllarda dünyanın en büyük kripto para borsası konumuna yükselen Mt. Gox, 2010 yılında piyasaya sürüldü. Borsa kısa sürede başarı elde etse de Şubat 2014 tarihinde alım satımları durdurdu ve para çekme işlemleri de askıya alındı. Şirket daha sonra yaptığı açıklamada ise 850.000 Bitcoin’in çalındığını ve borsanın hacklendiğini belirtti.

Borsa daha sonra 200.000 Bitcoin’in “bir anda bulunduğunu” belirtse de fonlarını kaybeden kullanıcılara hala ödeme yapılmadı. Aradan geçen yıllara ve rekor kıran BTC’ye rağmen Mt. Gox’un Bitcoin ödemesi yapmaması da sektörün popüler konularından birisi haline geldi.

Elon Musk’ın 2014 yılında yaşanan bir olayı bilmesi ve bununla ilgili espri yapması bile sektörü uzun zamandan beri takip ettiğini gösteriyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
abdullah

elon musk un borsa sistemi kuracagina işaret ediyor sanki:)

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail