binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin'de Bu İndikatör Yanılmıyor! Yeşilde Al, Kırmızıda Sat!

Bitcoin’de Bu İndikatör Yanılmıyor! Yeşilde Al, Kırmızıda Sat!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Finansal piyasalarda işlem yapan yatırımcılar, marketin yönünü tayin etmek için, teknik ve temel analiz gibi pek çok analiz türünden yararlanabilir. Bitcoin’de bunlara ek olarak ağdaki değişimleri takip edebiliyor ve buna göre pozisyon alabiliyoruz. Zincir içi verileri baz alan bu analiz türü biraz karmaşık olsa da marketteki döngülerin neresinde olduğumuzu anlamımıza yardımcı olmaları bakımından büyük önem arz ediyor.

Bitcoin ve altcoinlerde gerçek manada yüksek karlılık arayan yatırımcıların sabırlı olmaları ve market döngülerini takip etmeleri gerekiyor. Sadece altcoin yatırım yapsanız dahi, Bitcoin’deki boğa döngülerini takip etmeli ve ona göre pozisyon almalısınız. Bitcoin’i bu piyasanın endeksi olarak da değerlendirebilirsiniz.

Peki bu konuda hangi verileri kullanabiliriz?

Bu konuda kullanabileceğiniz pek çok metrik var. Bu yazımızda şimdiye kadar oldukça başarılı işler yapmış bir indikatör olan, uzun vadeli yatırımcıların MVRV’sini inceleyeceğiz. Glassnode’da LTH-MVRV etiketiyle bulabileceğiniz grafik Bitcoin’in tüm boğa dönemlerinde dibi ve tepeyi bulma noktasında oldukça başarılı işler yapmış.

LTH-MVRV indikatörü, ağdaki ömrü 155 günden fazla olan UTXO’ları (harcanmamış işlem çıktılarını) dikkate alarak, uzun vadeli yatırımcıların davranışlarını değerlendirmeye çalışır.

Bu değer 1’in altına indiğinde dibe, 20’nin üstüne çıktığında ise tepeye yaklaştığımızı anlıyoruz.

Günümüz tablosuna baktığımızda, Çin fudu ve Elon Musk’ın manipülasyonları ile fiyatın kırmızı bölgeye ulaşmadan yani gerçek manada zirveye ulaşamadan düşüşe geçtiğini görüyoruz. LTH-MVRV şu sıralar orta bantta yer alıyor.

Fiyat 2013-2014 yılı gibi bir hareket yapar ve yeşil bölgeye inmeden zirveyi test etmek isterse, Bitcoin’de 2022 yılında yeni bir ATH görebiliriz. Ancak grafiğe daha yakından baktığımızda MVRV’nin kafasını aşağıya döndüğünü görüyoruz. Bu hareket devam ederse yeşil bölgeye indiğimizde çok iyi bir alım fırsatı bizi bekliyor olacak.

Burada anlatılan veriler uzun vadeli düşünen yatırımcıların market döngüsünün neresinde olduğumuzu anlamasına yardımcı olmak için paylaşılmıştır. Ancak şu an tam ortadaysak yatırımcılara düşen, risklerini paylaştırmaktır.

Fiyatlar yukarıya çıktığında satacak kadar malınız, aşağıda indiğinde de alacak kadar nakitiniz varsa fiyatın oynaklığı sizi tedirgin etmemeli.

Aktardığımız gibi LTH-MVRV verisinin yeşil bölgeye inmesi, altcoinlerde ve Bitcoin’de çok iyi alım fırsatları doğurabilir. İndikatör o bölgeye indiğinde veya yeni zirve için atak yaptığında yeniden paylaşacağız.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

4 YORUMLAR

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

4 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Yasin

Bu indikatörü nerden açabilirim tradwi yok bulamadim

Orhan gncby

enjin coin geride kaldı favori listeye eklenebilir.ytd.

Gülse Birsel

Enjin Diğer coinler gibi (axs) onunda sırası var.

Bed sarı serkan

4 dolar dan geriledi gerçek fiyatında değil bence sıçrama yapması muhtemel.

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail