binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriNFTDev NFT Platformu OpenSea'ye 1 Milyon Dolarlık Dava Şoku!

Dev NFT Platformu OpenSea’ye 1 Milyon Dolarlık Dava Şoku!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Dünyanın en prestijli NFT koleksiyonlarından birisi olan Bored Ape Yacht Club’ın eski üyelerinden ve NFT sahiplerinden birisi, OpenSea‘ye dava açtı.

Söz konusu kişi, NFT alım satım yeri OpenSea’nin kendisini korumadığını ve platformda yaşanan bir saldırı nedeniyle kendisinin zarar gördüğünü aktardı. Söz konusu kişi, bir hackerın bu açık nedeniyle kendi BAYC NFT’sini 0,01 ETH’e aldığını aktardı.

İlgili Haber  OpenSea'da Çok Büyük Vurgun: OpenSea Ekibinden Açıklama Geldi!

OpenSea’den 1 Milyon Dolar Talep Edilmekte

Teksas’ta ikamet eden davacı, #3745 numaralı BAYC NFT’sinin iadesinin yanı sıra oluşan zarar için 1 milyon dolar talep etmekte.

OpenSea’nin bu açıktan haberdar olduğunu ve yaşanan saldaırıya rağmen OpenSea’nin satışı durdurmadığını belirten davacı, hackerın 0,01 ETH’ye aldığını 99 ETH yani 250.000 dolara sattığını vurguladı.

Bu ürünün nadirlik açısından %20’lik kısımda yer aldığını belirten davacı, bunun da 1 milyon dolarlık değere işaret ettiğini aktardı.

Image

OpenSea’nin platformu kapatıp bu açıkları gidermek yerine hizmet vermeye devam ettiği de dava dosyasında belirtiliyor. Bu seviyede bir dava daha önce OpenSea’ye karşı açılmamıştı ve bunun kesinlikle DeFi dünyasında da bir ilk olduğu söylenebilir.

Peki zaten merkezi bir platform olan OpenSea’yi bundan sonra tam olarak ne bekliyor?

Davada bu sorunun OpenSea ile çözülmek istendiği belirtilse de OpenSea’nin buna yanaşmadığı ve daha önce de platformda saldırılar olduğu aktarıldı.

OpenSea burada verdiği hizmetten sorumlu tutulabilir ve yüklü bir ceza alabilir. Buna rağmen söz konusu NFT’nin iadesi, karşı taraf satmak istemezse imkansız.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail