binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinSon Dakika! Terra (LUNA) Ağı Resmi Olarak Durduruldu: Fiyata Nasıl Etki Eder?...

Son Dakika! Terra (LUNA) Ağı Resmi Olarak Durduruldu: Fiyata Nasıl Etki Eder? İşte Detaylar!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Son günlerde gündemi sürekli olarak meşgul eden Terra (LUNA), Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında Terra Blockchain’inin resmi olarak durdurulduğunu açıkladı.

Terra (LUNA) Resmi Twitter Hesabı, Terra Ağının Durdurulduğunu Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde stablecoini UST’nin 1 dolar sabit olan fiyatının giderek düşmesi sonrası son derece zor zamanlardan geçen Terra, bu açıklamayla birlikte resmi olarak durdurulmuş oldu.

Açıklamaya göre Terra doğrulayıcıları, “yüksek LUNA enflasyonu ve ağa yapılacak saldırıların maliyetinin çok düşmüş olduğu” için Terra zincirini durdurma kararı aldı.

Terra Blockchain’i resmi olarak 7603700. blokta durduruldu.

Platform kısa bir süre önce bir “kurtarma paketi” açıklamıştı.

İlgili Haber  Terra Acil Eylem Planını Açıkladı, Luna Serbest Düşüşte!

Geçtiğimiz ayların gözde kripto paralarından biri olan LUNA, 5 Nisan 2022 tarihinde 119 dolara kadar tırmanarak kendisine ait tüm zamanların en yüksek fiyat rekorunu kırmıştı.

Bu fiyattan %99.99 değer kaybeden altcoin, bu yazının yazıldığı anlarda CoinMarketCap verilerine göre 0.01716 dolardan işlem görüyor.

Terra’nın fiyatındaki bu düşüşe büyük oranda stablecoini UST neden oldu. Bilindiği üzere algoritmik bir stablecoin olan UST ile Terra koordineli bir şekilde yakım ve mint işlemlerine tabii tutuluyor ve bu sayede de UST fiyatının 1 dolara sabit kalması sağlanıyordu.

UST fiyatının sabit tutulması amacıyla piyasaya çok yüklü miktarlarda LUNA tokeni sürüldü. Bu yazının yazıldığı anlarda 3.5 milyar token sirkülasyonda bulunuyor. Bir zamanların gözde tokeni Terra’nın piyasa değeri şu sıralar 50 milyon dolar civarında seyrediyor.

Ağın Durdurulması Fiyata Nasıl Etki Eder?

Uzmanlar ağın durdurulmasıyla birlikte merkeziyetsizlik kavramına darbe vurulduğunu ifade etse de ağın durmasıyla beraber saldırıların önüne geçilmesi planlanıyor.

Bu hamleden sonra fiyatın yukarı yönlü hareket etmesi beklenirken önümüzdeki süreçte LUNA için ölüm ya da kalım mücadelesi verilecek.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

8 YORUMLAR

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

8 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Furkan

Coin coin dediler koyun yapıp siktiler herkesi Adamlar 250 milyar dolar koyup gittiler bizde sikildik kaldik bu olayın hiç usd le alakası yok o kadar basit coinler bile varken dev gibi çok yatırımcısı olan luna mi yok olacak btc ilkes böyle düşmüyor geçen yıl 230 bin e kadar gerilerken sorun yoktu şuan 28 bin dolara düşünce mi sorun oldu adamlar durdurduk diyor panik havasi oluşmasın diye akılı adamlar siktiler şimdi de aliştıra aliştıra sikldigimizi öğretecekler

Anonim

beyler morelleri yüksek tutun ve sadece bekleyin. 100 dolar seviyesinden yere çakılan bir coinin tamamen silinmesi söz konusu bile olamaz. Sadece zamana ihtiyaç var.

Anonim

Luna yukselirmi tekrar bilgisi olan varmi

Anonim

Türkiyedeki dolar oyununa çok benziyor bu yakında kokusu çıkar

Anonim

Enseyi çeviremedim 100 bin zara

Anonim

kardeş geçmiş olsun

Selim Şahinoğlu

Sağlam Sapladılar yani :@

Anonim

sadece arkadan saplamadılar ama :S

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail