binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinElon Musk'ın Kripto Para Feryadı Doğru Çıktı: Spam Oranı Yüzde 4.000 Arttı!

Elon Musk’ın Kripto Para Feryadı Doğru Çıktı: Spam Oranı Yüzde 4.000 Arttı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para sektörü son 2 yılda ciddi bir büyüme elde etse de bundan fayda elde edenler sadece kripto para yatırımcıları olmadı. Aynı zamanda kripto para sektörüne kötü niyetlerle yaklaşan spammerlar ve dolandırıcılar da inanılmaz bir büyüme yakaladı.

Kripto Para Spam Gönderi Oranı Arttı

Twitter gönderilerinin altında belirli etiketleri arayarak devamlı spam yapan ve birçok gönderi paylaşan bu grup, inanılmaz bir büyüme elde etmiş gibi gözüküyor. LunarCrush tarafından aktarılan bilgilere göre, sosyal medyada ve kripto para ekosisteminde sektörle ilgili spam yapan hesapların sayısı %3.894 artış elde etti.

Şirket, 2019 yılından beri aktif olan sosyal medya verilerini inceledi ve bunun aynı zamanda sosyal medyada en hızlı yükselen ölçüt olduğunun altını çizdi.

Spam hesaplarının büyük bir kısmının gerçek insanlar tarafından yönetildiğini ve bu sebeple yazılım tarafından tespit edilmesinin zor olduğu belirtildi. Twitter ise kripto para ekosisteminde en çok spama maruz kalan platform olarak görülmekte. Twitter’ın spam hacminde son 2 yılda %1,374 yükseliş olduğu aktarılıyor.

Twitter gibi Web2 platformlarının bazen spam gönderilere göz yumduğu ve bunun aslında platformun hacmini arttırdığı da vurgulanmakta. Aave’nin Lens Protocol isimli platformu veya Orbis gibi Web3 platformlarındaki spam oranı ise, platforma zarar verilmesinden dolayı çok daha düşük. Elon Musk bile bu konuya değinmiş ve 17 Mayıs tarihinde yayınladığı gönderide durumu ortaya koymuştu.

Musk’ın bu sebeple Twitter’ı satın alma aşamasını da askıya aldığı biliniyor

 

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail