binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinThree Arrows Capital Krizi Büyüyor: 3 Büyük Borsaya Milyonlarca Dolar Borç Var!

Three Arrows Capital Krizi Büyüyor: 3 Büyük Borsaya Milyonlarca Dolar Borç Var!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

The Block’un haberine göre, konuyla alakalı kişiler önde gelen kripto para borsaları FTX, Deribit ve BitMEX’in, 3AC olarak bilinen kripto para hedge fonu Three Arrows Capital’ın pozisyonlarını tasfiye ettiğini söyledi.

2012 yılında kurulan 3AC, yıllar içerisinde büyüyerek en büyük kripto para hedge fonlarından biri haline gelse de Mayıs ayında yaşanan UST ve LUNA çöküşü sonrası, Terra yatırımları neredeyse sıfıra düştü.

Bu çöküşten etkilenen 3AC, kripto para borsalarının marj çağrılarını karşılayamaması üzerine borsaların tasfiyesiyle karşı karşıya kaldı.

The Block’a konuşan Bir BitMEX sözcüsü borsanın 3AC’nin pozisyonlarını tasfiye ettiğini doğruladı ancak borç miktarı hakkında açıklama yapmadı. Ancak bazı kaynaklara göre 3AC’nin sadece BitMEX borsasına 6 milyon dolardan fazla borcu olduğu iddia ediliyor.

BitMEX sözcüsü “Bu teminatlandırılmış bir borçtu ve herhangi bir müşteri fonu içermiyordu.” dedi.

FTX sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada borsanın yasalar gerektirmediği sürece bireysel müşteriler veya hesapları hakkında yorum yapmadığını belirtti.

Deribit CEO’su John Jansen ise borsanın az sayıda hesabı olduğunu borcun geri ödenmemesi halinde bile operasyonlarının etkilenmeyeceğini söyledi.

Hatırlanacağı üzere dünkü Financial Times’ın haberine göre de BlockFi, 3AC’nin pozisyonlarını tasfiye etti. Habere göre 3AC, BlockFi’den Bitcoin (BTC) ödünç almış ancak bu krediye ilişkin marjin çağrısını karşılayamamıştı.

İlgili Haber  İflasın Eşiğinde Olan Kripto Para Şirketi İçin Kötü Haber: Kredi Teminatları Likide Edildi!

3AC’nin kurucusu Zhu Su ise bu haftanın başlarında konuyla ilgili Twitter hesabından “ilgili taraflarla iletişim sürecindeyiz ve bunu çözmeye tamamen kararlıyız” şeklinde paylaşım yapmıştı.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail