binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerG20 Düzenleyicileri, Kripto Paraların Düzenlenmesi Çağrısında Bulundu: Bu Tarihe Dikkat!

G20 Düzenleyicileri, Kripto Paraların Düzenlenmesi Çağrısında Bulundu: Bu Tarihe Dikkat!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Pazartesi günü kripto paralar için yeni küresel kurallar oluşturulması çağrısında bulundu.

FSB, Ekim Ayında G20 Temsilcileriine Kripto Paralar ile İlgili Yeni Bir Rapor Sunacak

Ayrıca FSB, Ekim ayında G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanlarına stabilcoinler ve diğer kripto varlıklara yönelik düzenleyici ve denetleyici yaklaşımlar hakkında bir rapor sunacak.

Düzenleyiciler, hükümet yetkilileri ve merkez bankacılarından oluşan kurul, finansal istikrara yönelik riskin kanıtı olarak son dönemde piyasada yaşanan çalkantılara işaret ederek, bir piyasa katılımcısının başarısızlığının riskleri ekosistemin diğer bölümlerine hızla aktarabileceğini ve geleneksel finans üzerinde yayılma etkilerine sahip olabileceğini vurguladı.

FSB’nin açıklaması, Mayıs ayındaki çöküşünden bu yana birçok finansal otoritenin gündeminde olan Terra çöküşünün ardından stablecoinlere atıfta bulunarak yapıldı.

İlgili Haber  Efsanevi Yatırımcı Jordan Belfort, Bitcoin'in Geleceği Hakkında Konuştu ve Tarih Verdi!

FSB, uluslararası finansal istikrarı koordine eden ve teşvik eden İsviçre merkezli uluslararası bir kuruluştur.

Üyeleri arasında ABD, Rusya ve Çin de dâhil olmak üzere 24 ülkeden ulusal otoriteler ve merkez bankaları yer almakta ve yaklaşık 70 ülkeyle daha iletişim halinde bulunmaktadır.

Her ne kadar mevcut piyasa koşulları FSB’nin şimdi harekete geçmesine neden olsa da, kurum Bitcoin ve kripto paralara bir süredir inceleme yapıyor.

Şubat ayında, kripto varlıklardan kaynaklanan riskleri değerlendiren bir rapor yayınlayarak, ölçekleri, yapısal kırılganlıkları ve geleneksel finansal sistemle artan bağlantıları nedeniyle küresel finansal istikrara zarar verebilecekleri uyarısında bulunmuştu.

FSB’nin açıklaması, üst düzey finans yetkililerinin ve komitelerin son zamanlarda yaptığı birkaç yorumla da uyum gösteriyor.

5 Temmuz’da İngiltere Merkez Bankası Mali Politika Komitesi, kripto varlıkların günün birinde genel finansal sistem için bir risk oluşturabileceği uyarısında bulunmuş ve “gelişmiş düzenleme” çağrısı yapmıştı.

Geçtiğimiz Cuma günü, bu görüş ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lael Brainard tarafından da yinelendi ve sektörün “güçlü güvenlik duvarlarına” ihtiyacı olduğunu söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail