binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerFED, Kripto Paraları İlgilendiren ve Uzun Süredir Beklenen Kılavuz Hakkında Son Bilgileri...

FED, Kripto Paraları İlgilendiren ve Uzun Süredir Beklenen Kılavuz Hakkında Son Bilgileri Açıkladı!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

FED, yaptığı açıklamada, kripto para bankaları gibi yeni finans kuruluşlarının küresel ödeme sistemine katılabilmeleri için ihtiyaç duydukları “ana hesaplara” erişebilmelerine yönelik nihai kılavuzunu yayınlayacağını duyurdu.

Duyuru, FED’i, Custodia (eski adıyla Avanti) ve Kraken Bank gibi Wyoming özel amaçlı saklama kurumlarının bu hesaplara erişimine izin verme olasılığına bir adım daha yaklaştıracak gibi görünüyor, böylece aracı bankalara ihtiyaç duymayacaklar.

FED ilk olarak geçen yıl rehberlik önerisinde bulunmuş ve yorum için talep süreci başlatmıştı.

FED Başkan Yardımcısı, Kripto Paraları da Kapsayan Yeni Kılavuz Hakkında Konuştu

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard yaptığı açıklamada, “Yeni kılavuz, güvenli, kapsayıcı ve yenilikçi bir ödeme sistemini desteklemek amacıyla FED hesapları ve ödeme hizmetlerine erişim taleplerini değerlendirmek için tutarlı ve şeffaf bir süreç sağlıyor” dedi.

Kılavuz, 2021’de ilk kez önerilene büyük ölçüde benziyor ve FED’in ne tür bir finansal kurumun başvurduğuna bağlı olarak erişim izni vermek için değerlendirme sürecini uyarlamasına olanak tanıyan çok katmanlı bir sistem oluşturacak.

İlgili Haber  ABD'de İyimser Enflasyon Verisi Sonrasında Faiz Artışı Nasıl Olacak? FED Yetkilileri Cevapladı!

Kılavuz uyarınca, 1. Kademe bankalar federal sigortalı olacaktır. İkinci kademe bankalar federal sigortalı olmayacak ancak yine de “bir federal bankacılık kurumu tarafından ihtiyati denetime tabi” olacaklardır.

Üçüncü kademe, “federal olarak sigortalı olmayan ve bir federal bankacılık kurumu tarafından ihtiyati denetime tabi olmayan” firmalardan oluşuyor ve bu da büyük olasılıkla Wyoming kripto para bankaları için geçerli olacak.

FED’in Bitcoin ve kripto para bankalarına genellikle “ana hesaplar” olarak adlandırılan FED hesaplarına erişim izni verme konusundaki yavaş yaklaşımı, kripto bankacıları arasında uzun süredir tepkilere yol açıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail