binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerFED Yetkilileri Açıkladı: "Bu Stablecoin ABD İçin Tehlike Arz Ediyor!"

FED Yetkilileri Açıkladı: “Bu Stablecoin ABD İçin Tehlike Arz Ediyor!”

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

New York FED araştırmacıları Pazartesi günü yayınlanan yeni bir makalede, Circle’ın USDC stablecoininin yükselişinin, daha küçük dağıtıcılardan kaynaklanan riskleri artırabileceği için genel finansal sistem açısından bir tehdit olduğunu yazdı.

“Diğer Stablecoinlerden USDC’ye Geçerken Oluşabilecek Etkiler Finansal Sistem İçin Bir Tehdit”

Yayınlanan makalede, Tether’ın tahtını alabilecek olan USDC tokeni hakkında şu ifadeler kullanıldı:

“Tether’den USDC’ye geçiş daha büyük bir kaygıyı ortaya koyuyor, yani, dayanıklı stablecoinler daha kırılgan olanlardan kaçış risklerini artırabilir, çünkü kaçmak için uygun bir araç sağlarlar.”

“Dijital Varlıkların Finansal İstikrar Üzerindeki Etkileri” başlıklı rapor, Hazine Bakanı Janet Yellen liderliğindeki bir grup düzenleyiciden oluşan ABD Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin, Başkan Joe Biden’ın kriptoyu denetlemek için bir plan çağrısında bulunan idari emrine yanıt olarak bir rapor yayınlamaya hazırlandığı haftada geldi.

Rapor, dijital varlıkların genel finansal sistem için oluşturduğu potansiyel tehlikeleri araştırmayı amaçlıyor.

Makalede, “Kripto para ekosistemindeki stresin finansal istikrar üzerindeki etkileri, büyük ölçüde geleneksel finans sektörüyle ne kadar bağlantılı olduğuna bağlıdır” denildi.

İlgili Haber  USDC Stablecoini, Cosmos (ATOM) Ağına Geliyor!

Geçmişte araştırmacılar sık sık stablecoinlerin tam olarak desteklenmemesi ya da dolara 1:1 oranında sabitlenememesi tehlikesine dikkat çekmişlerdi.

Ancak son rapor, çok daha büyük bir token dağıtıcısının rakiplerini saf dışı bırakma gücüne sahip olabileceği ve bunun da söz konusu coinlere hücumla sonuçlanabileceği riskiyle ilgili görünüyor.

Bu riskleri azaltmak için FED, federal gözetimin stablecoinler arasında birlikte çalışabilirliği kolaylaştıracak yasaları uygulama yetkisine sahip olmasını ve dağıtıcıların ticari kuruluşlarla ilişkilerini sınırlandırmanın bir yolunu düşünmelerini tavsiye ediyor.

Rapor ayrıca ABD Başkanı’nın Çalışma Grubu’nun stablecoin çıkaranların sigortalı mevduat kurumları olması gerektiği yönündeki tavsiyesinin de ardından geldi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Enes Yüksel

Sıradaki kurban USDC anlaşılan..

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail