binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerJaponya'dan Kripto Para Piyasası İçin Bir İyi Haber Daha!

Japonya’dan Kripto Para Piyasası İçin Bir İyi Haber Daha!

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Japonya resmi makamları, yaptıkları açıklamalarında kripto para borsalarının coin listelemelerini daha kolay hale getireceklerini bildirdiler. Japonya kısa bir süre önce stablecoinler için de benzer bir serbestleştirme adımı atmıştı.

Japonya, Sıkı Kripto Para Kurallarını Gevşetiyor

Bilindiği üzere Japonya altcoin listeleme konusunda en sıkı gereksinimlere sahip olan ülkelerinden biri.

Son gelişmenin iflas eden kripto para şirketi FTX ve CEO’su Sam Bankman-Fried’e rağmen gelmesi dikkat çekti.

Bloomberg News tarafından görülen belgelere göre, kripto para borsalarını yöneten yetkili kurum Çarşamba günü üye şirketlere derhal yürürlüğe girecek olan yeni kural hakkında bilgi vererek, tokenler Japonya piyasası için yeni olmadıkça uzun bir ön elemeden geçmeden coinleri listelemelerine olanak sağladı.

İlgili Haber  Japonya, Stablecoin Kısıtlamasını Kaldırmaya Hazırlanıyor

FTX’in çöküşünün etkileri dijital sektörde ve hatta ötesinde yankılanmaya devam ederken Japonya külfetli kripto para kurallarını gevşetiyor. Başbakan Fumio Kishida’nın yönetimi Web3 pazarını büyütmeyi ekonomi politikasının bir parçası haline getirmiş durumda ve önümüzdeki yıl Bitcoin ve kripto girişimcilerine yardımcı olmak için kurumsal vergileri değiştirmesi muhtemel.

Yerel haber ajansı Nikkei’nin 26 Aralık’ta bildirdiğine göre, Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), 2023 yılında piyasaya sürülen yabancı stablecoin’lerin yurt içinde dağıtımı üzerindeki yasağı kaldıracak.

Japonya’daki yeni stablecoin düzenlemeleri, yerel borsaların mevduat yoluyla varlık koruma ve havale üst sınırı koşulu altında stablecoin ticareti yapmasına izin verecek. Raporda, “Stablecoin kullanılarak yapılan ödemeler yaygınlaşırsa, uluslararası havaleler daha hızlı ve daha ucuz hale gelebilir” deniyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

1 Yorum

Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments
Anonim

Parayı içeride ne kadar tutmaya çalışırsanız o kadar dışarıya kaçar ve yenisi gelmez.Japonya bu dediğim konuyu real hale getiriyor şuanda.Bak Türkiye serbest piyasa var değil mi öyle diyor hükümet yetkilileri ancak 10+k dolar dahi çıkarmıyorsun.Bir iş adamı uçakla cesh kaçırırken sanırım uçak yakalandı ve iş adamı terörist ilan edildi.Bu dediğim 7 8 yıl önce olabilir hani herkesin her şey iyi gittiğini düşündüğü zaman.Peki bu kısıtlama cripto da yapılsa ne olur ülkemiz adına büyük çoook büyük talihsizlik olur.Çıkan cripto ve sıcak para akla hayale gelmeyecek oranda olur.japonya da kısıtlama nedeniyle öyle deli sıcak para çıktı ki sonny vs sayesinde bir tık toplandı ve güçlendirerek devam ettiler.Şimdi yanlıştan dönme ve parayı çekmek için gerçek piyasa serbestliği yapacaklar.Bizde büyük şirketler de yok yasakladığı anda geçmiş olsun zombi istilası olmuş ülkeye döner ülkemiz.Garip gelebilir ancak ülkemizde aklı selim herkes cripto dolar altın vb şeylere geçiş yaptı.Tek yasak bütün diğer piyasalara kadar zincirleme gider ve devasa para çıkışı olur.Herkes sıra bunada gelecek korkusu ülke batırır.Bakalım bizimkiler ne yapacak…

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail