AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan Bitcoin Açıklaması!

Son zamanlarda Türkiye’deki kripto para topluluğunu yakından ilgilendiren konu şüphesiz gelmesi beklenen kripto para yasası.

Bugün bu gelişmelerden sonuncusu AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın kripto para borsaları ile görüşmesi oldu.

Yine gün içerisinde AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan da Bitcoin ile ilgili açıklama geldi.

“Sultanbeyli’de gençlerle görüşen Kurtulmuş, gençlerden gelen kripto para birimi ile alakalı soruya şu yanıtı verdi:

Bitcoin yeni bir para birimi denemesi olarak karşımıza çıkmakta. Tamamen sanal bir mekanizmadır ama şu anda bir karşılığı var. Yeni bir küresel finans mimari arayışının sonucu olarak üretilmiştir. Biz bunu 30 yıldır söylüyoruz. Dünyada yeni bir küresel finans mimarisine ihtiyaç var.

Bitcoin açıkçası çok hızlı gelişiyor. Ancak bu hızlı gelişimi bu alanın spekülatif bir hal almasına da neden oluyor. Yasal çalışmalar önümüzdeki dönemde hazırlanıp parlamentoya gelecek.

Şu aşamada “Bitcoin bir alternatif para birimidir.” demek için oldukça erken olduğunu düşünüyorum. Dikkatli olmak gerekiyor. İnsanların yeni bir denemede kötü tecrübe edinmemesi için tedbirler alınması şart.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)