Bitcoin (BTC) 8450 Dolara Kadar Bir Gerileme Yaşadı! Bu Ne Anlama Geliyor?

Bitcoin fiyatı akşam saatlerinde sert düşüş baskısına dayanamadı ve 8400 dolar seviyelerine kadar bir gerileme yaşadı. An itibarı ile Bitcoin 8470 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Son günlerde sıkışık fiyat, satış baskısına dayanmadı ve bir kez daha gerileme yaşandı. Sabah saatlerinde 8800 dolar direncini test eden BTC, bu seviyeyi kıramadı ve gelinen noktada 8400 dolar seviyelerine kadar gerileme yaşandı.

Bu düşüşten sonra birkaç gün önce sitemizde de yer verdiğimiz ünlü analistin görüşleri akıllara geldi:

Ünlü Analist Long Pozisyonlara Dikkat Çekmişti

Türk analist Selcoin, Bitcoin Long pozisyonlarında ciddi bir hacim artışı olduğunu dile getirerek, “BTC yükselmeden önce 8450 dolar seviyesine bir iğne atabilir ve Long pozisyonları tasfiye ettikten sonra yükseliş yaşayabilir” şeklinde açıklamada bulunmuştu. Bugün BTC’nin 8400 dolar seviyelerini görmesi ve bu destek seviyesinde tutunup 8475 dolarlara kadar yükselmesi ünlü analistin birkaç gün önce yaptığı bu tahmini tekrar gündeme getirdi.

Öte yandan an itibarı ile 232 milyar dolar seviyesine gerileyen kripto para piyasa hacmi yüzde 66’lık bir Bitcoin hakimiyetine ev sahipliği yapıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!