Bitfinex Hack Davasından Kefaletle Serbest Bırakma Kararı Çıktı!

Geçtiğimiz hafta Lichtenstein ve Morgan çifti yaklaşık olarak 119.000 adet Bitcoin’i aklamaya çalıştıkları iddiasıyla New York’ta tutuklanmıştı. Adalet Bakanlığı temsilcileri, çiftin söz konusu kara para aklama işlemini Bitcoin ATM’leri, altcoin işlemleri ve NFT satın alımları aracılığı ile gerçekleştirdiklerini duyurmuştu. Tutuklandıkları gün mahkeme karşısına çıkarılan çift, dün yeni bir kefalet duruşmasına katıldı. “Razzlekhan” takma adıyla da tanınan Morgan mahkemenin aldığı karara göre kefaletle serbest bırakıldı!

2016 yılında Bitfinex hack’ine bağlı 3.6 milyar dolarlık Bitcoin’i aklamakla suçlanan Heather Morgan serbest kaldı ancak kocası Ilya Lichtenstein hala hapiste.

ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi baş yargıcı Beryl Howell’ın verdiği karar Morgan ve Lichtenstein’ın avukatlarının her iki tarafın da kefaletle serbest bırakılması çağrılarının ardından geldi. Avukatlara göre söz konusu beraat kararı her iki sanık için de geçerli.

Avukatların Beraat Talebi Gerekçeleri

Çiftin avukatlarına göre, Morgan ve Lichtenstein’ın kefaletle serbest bırakılması zorunlu kılan en önemli iki neden hükumetin bu davada kendilerini hedef alan soruşturmasını öğrendikleri halde New York’taki evlerinde oturmaya devam etmeleri ve Morgan’ın 31 Ocak’ta geçirdiği göğüs ameliyatı.

Ancak Yargıç Howell Lichtenstein’a davaya konu olan fonların kontrolünün kendisinde kaldığı gerekçesiyle kefalet verilmemesine karar verdi.

Öte yandan Morgan’ın Bitfinex’e bağlı olduğu iddia edilen fonlara erişme olasılığının daha az olduğu ve bu nedenle kocasından daha az risk oluşturduğu da mahkemece sabit görüldü.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!